Norgesferie - quiz:

Gjett hvor i Norge du er?

Klarer du å finne ut hvor i Norge du befinner deg?

HVOR ER DU: Klarer du å plotte inn hvor du er på kartet? I så fall vanker det mange poeng. Skjermbilde: Geoguessr/Google
HVOR ER DU: Klarer du å plotte inn hvor du er på kartet? I så fall vanker det mange poeng. Skjermbilde: Geoguessr/Google Vis mer
Publisert

Hvor godt kjenner du Norge?

Det kan du få testet i dag - vi har brukt tjenesten Geoguessr til å lage en norgesquiz.

Når du starter quizen blir du, ved hjelp av Google Street View, plassert et sted i Norge. Oppgaven din er så å plotte inn på kartet hvor du befinner deg.

Det er selvsagt ikke bare-bare, så her er et nyttig tips: Du kan titte rundt deg og også bevege deg ved å trykke på pilene. Kanskje finner du et skilt eller andre hint som kan hjelpe deg på veien.

Jo nærmere du plasserer nåla det riktige kartpunktet, desto mer poeng får du. En runde består av fem oppgaver, som plukkes tilfeldig fra de 30 punktene vi har satt rundt på norgeskartet.

Vi gjør oppmerksom på at du må registrere en bruker hos Geoguessr for å ta quizen, og ikke-betalende brukere får bare prøvd én quiz hver dag, i tillegg til at de kan prøve gratisquizen så mye de vil.

Det er selvsagt en litt kjedelig begrensning som har kommet siden vi skrev om Geoguessr for flere år siden, men den gangen var det ikke mulig å lage egne kart og den slags heller. Vil du spille så mye du vil, lage egne varianter og den slags, koster et pro-abonnement tre dollar i måneden (29 kroner) eller to om du betaler for et helt år av gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer