Gjør bildesøkene dine bedre

Slik bruker du Googles hemmelige ansikts-søk, men det finnes også andre måter å finne interessante bilder på.

Flickr storm analysrer ikke bildene på samme måte som Google, men sorterer de ved å lese bilde-tags, og bildeforklaring. Dette fører til at noen bilder som ikke passer til søkeordet dukker opp allikevel.
Flickr storm analysrer ikke bildene på samme måte som Google, men sorterer de ved å lese bilde-tags, og bildeforklaring. Dette fører til at noen bilder som ikke passer til søkeordet dukker opp allikevel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å finne det du vil ved hjelp av søkemotorer. Enten er søkeordene for spesifikke, eller alt for vage. Google har imidlertid implementert en rekke avanserte valg for vanlig nettsøk, og søkemotoren har utviklet seg til å bli en meget solid tjeneste.

Dessverre har valgene for bildesøk vært et vanskelig kapittel for Google, og utvalget av funksjoner er ikke noe å skryte av. Man kan velge fargepallett, filtype og størrelse, men stort mer enn det er det ikke. Før nå. For kort tid siden fant noen nysgjerrige bloggere Googles hemmelighet, og avslørte en gjemt funksjon i Googles bildesøk. Nå kan du nemlig søke etter ansikter.

Den nyoppdagede funksjonen lar deg spesifisere at du kun vil ha ansiktsbilder som er relevante for dine søkeord. Alt annet, logoer, husfasader og all slags annet dill, blir filtrert bort.

Søker du for eksempel på ”Microsoft” i Googles vanlige bildesøk, vil du få opp dette. En haug av bilder som på en eller annen måte kan knyttes til Microsoft, men noen større sammenheng enn det finnes ikke. Med det nye ansiktssøket får du derimot opp dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer