Intel lanserte 7. generasjon Core-prosessorer

Gjør det mulig å lage PC-er med tykkelse på under 1 cm

Mindre strømbruk og bedre ytelse, spesielt på video, AR og VR.

NY GENERASJON CORE: Visepresident Navin Shenoy i Intel viser frem syvende generasjon Intel Core-prosessor for bærbare PC-er og hybrider. Foto: Intel
NY GENERASJON CORE: Visepresident Navin Shenoy i Intel viser frem syvende generasjon Intel Core-prosessor for bærbare PC-er og hybrider. Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel har nettopp lansert den syvende generasjonen Core-prosessorer for PC-er og hybrider, kodenavn Kaby Lake. Disse prosessorene skal yte ti ganger mer pr watt enn den første generasjonen som ble lansert i 2006. Den forrige generasjonen, Skylake, gikk for å yte åtte ganger mer.

Bedre ytelse og mindre strømbruk

Ifølge Intel skal ytelsen og strømbruken være forbedret i typiske bruksområder som 4K-video, 360-graders video, Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR). Også i webapplikasjoner skal ytelsen være inntil 19 prosent bedre enn for Skylake, og inntil 12 prosent bedre i produktivitetsprogrammer.

Lavere strømbruk betyr mindre varmeutvikling og mindre behov for aktiv viftekjøling. Mange PC-er vil også by på god batteritid med mindre batteri. Alt dette gjør det mulig for PC-produsentene å lage stadig tynnere maskiner.

Vi har allerede testet den første bærbare PC-en med tykkelse på 1 cm. Og skal vi tro Intel, kan vi vente oss flere modeller som er enda tynnere og lettere i tiden som kommer, skriver The Verge.

De første maskinene med de nye prosessorene er ventet i butikkene allerede i september. De første vil være dobbelkjerneprosessorer i Core M3, Core i3, Core i5 og Core i7-familiene.

Større forskjeller i neste generasjon

Kaby Lake er siste generasjon prosessorer fra Intel som baseres på 14 nanometer produksjonsteknikk, samme som forgjengeren. Til neste år kommer imidlertid en helt ny generasjon, Cannonlake, som baseres på 10 nanometer produksjonsteknikk.

Dette vil ventelig føre til større forbedringer, ikke minst på strømbruk og varmeutvikling. Kanskje vi kan si takk og farvel til PC-vifter for godt?

Les også:
Slik velger du riktig PC
Test av verdens tynneste PC


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer