Tekno-ryktebørsen

Gjør det virtuelle virkelig

Her kommer en ny neve rykter om hva som kan være det neste store innenfor teknologi.

NEXT LEVEL: Med denne VR-hansken fra Teslasuit skal du kunne gjøre at VR-gaming enda mer virkelighetsnært. Foto: Teslasuit
NEXT LEVEL: Med denne VR-hansken fra Teslasuit skal du kunne gjøre at VR-gaming enda mer virkelighetsnært. Foto: Teslasuit Vis mer
Publisert

Tekno-ryktebørsen er tilbake for å gi deg et innblikk i hva som foregår utenfor det norske markedet. Ser du noe du håper blir tilgjengelig i Norge?

#1 Nubia Red Magic 5G

Nubia er et datterselskap av det kinesiske elektronikkfirmaet ZTE. De er kanskje mest kjent for selskapets serie med telefoner tiltenkt spilling, og tar nå det hele et steg lenger.

En av fargealternativene på Nubia Red Magic 5G.
    Foto: Nubia
En av fargealternativene på Nubia Red Magic 5G.
Foto: Nubia Vis mer

I Nubia Red Magic 5G finner du nemlig innebygde kjølevifter.

Ved å ta i bruk denne typen mekanikk håper produsenten å unngå at telefonene overopphetes når de brukes til spilling.

Du kan få den med inntil 16 GB arbeidsminne og 256 GB lagringsplass. Batteriet på 4500 mAh lades opp med en kraftig lader på 55 watt, og telefonen er blant de få som fortsatt har lydutgang.

Prosessoren er Qualcomms toppmodell - den samme som for eksempel sitter i den amerikanske versjonen av Samsung Galaxy S20-telefonene,

Mobiltelefonen er for øyeblikket bare tilgjengelig i Kina, og kommer i mange farger. Disse fargevariasjonene inkluderer gull, rød, sort og neon-rød og -blå.

Prisen på telefonen ligger på det kinesiske markedet på det som tilsvarer 5556 og 7311 norske kroner.

#2 Haptisk hanske

Har du lurt på hvordan de lagde noen av spesialeffektene i filmen «Avatar»? Eller kanskje hvordan EA gjenskaper stjerner som Cristiano Ronaldo og Lionel Messi sin væremåte og holdning i FIFA, med sylskarp presisjon?

Teslasuit sin VR-hanske. Foto: Teslasuit
Teslasuit sin VR-hanske. Foto: Teslasuit Vis mer

Svaret ligger i haptisk teknologi, noe produsenten Teslasuit jobber med å videreutvikle.

På den årlige CES-messen i Las Vegas ble verden introdusert for neste nivå av VR-spilling.

Den London-baserte produsenten har ikke produkter tilgjengelig for det offentlige markedet, men lager produkter som absolutt kunne blitt en slager hos de som vil ha så realistisk spilling som mulig.

Tanken er da at du gjennom å kjøpe en Teslasuit-hanske vil kunne bruke den mens du har på et VR-hodesett, og få tilbakemeldinger gjennom hansken mens du spiller.

Med andre ord så vil du kunne ta og kjenne på ting inne i den virtuelle verden, og kunne føle disse på egne hender.

Ifølge produsenten selv skal hansken være revolusjonerende innenfor rehabilitering, og skal utover dette inneholde en rekke banebrytende applikasjoner.

#3 Samsung Hologram

Et to år gammelt patent kan hinte om en rimelig futuristisk vri Samsung ønsker å inkludere i sine fremtidige telefoner.

Sånn kan det altså se ut. Foto: Jesus Diaz
Sånn kan det altså se ut. Foto: Jesus Diaz Vis mer

I 2012 kunne du plutselig se den avdøde rapperen Tupac Shakur fremføre musikk sammen med Snoop Dogg, på kulturfestivalen Coachella i California. Sistnevnte lever dog i beste velgående, og Tupac, som døde i 1996, ble prosjektert gjennom et hologram.

Nå kan det se ut som Samsung ønsker å implementere en hologramteknologi i sine telefoner.

Ifølge Samsung-patentet, jobber teknologi-giganten med en mobiltelefon som kan projisere hologrammer som flyter oppå skjermen, og som kan ses fra alle mulige vinkler - uten behov for ekstra 3D-utstyr.

Om Samsung utvikler hologramfunksjonen til bruk i mobiltelefonene sine, ville det vært et helt unikt konsept for smarttelefoner.

Selv om patentet er to år gammelt, har vi likevel ikke sett noe som hinter om at det har skjedd noen utvikling siden det kom.

Patentet kan leses i sin helhet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer