Gjør dette før du kaster PC-en

Kaste eller videreselge den gamle bærbare PC-en din, og redd for at private filer havner på avveie? Da må du finne fram skrujernet.

UT MED DEN: Du bør alltid fjerne harddisk/SSD fra PC-en før du skroter den. Det er gjort på få minutter, og disken kan leve videre i et harddiskkabinett. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
UT MED DEN: Du bør alltid fjerne harddisk/SSD fra PC-en før du skroter den. Det er gjort på få minutter, og disken kan leve videre i et harddiskkabinett. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert

Visste du at selv om du sletter alt og formaterer harddisken i PC-en før du kaster eller selger den, er det en smal sak å gjenopprette de slettede filene dersom uvedkommende bruker de riktige programmene?

Dette er noe mange dessverre oppdager litt for sent, og derfor har vi laget denne «kast eller gjenbruk»-guiden for deg. Det er nemlig slik at det er svært enkelt å sørge for at det er umulig for uvedkommende å hente ut noe som helst av filer fra PC-en.

Alt du trenger er noen minutter og et skrujern.

Det handler ganske enkelt om å fjerne filene fysisk, ved rett og slett å montere ut harddisken. Og kanskje best av alt - vi forteller deg hvordan du kan gi harddisken nytt liv etter at den gamle PC-en din har tatt steget over til de evige jaktmarker.

LES OGSÅ: Derfor må du alltid slette minnepinner, mobiler og PC-er

#1: Koble fra batteriet

Pass på at ikke PC-en er koblet til strømnettet, og sørg også for å ta ut batteriet før du fortsetter. På den måten blir faren langt mindre for at det blir skade på delene du kan tenke deg å bruke videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer