Gjør dette når du får ny ruter

Trikset er såpass enkelt og genialt at du gremmes over ikke å ha tenkt på det selv.

NY RUTER: Dette trikset er kanskje noe av det lureste du gjør når du setter opp ny ruter. Det vil i hvert fall spare deg for mye tid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY RUTER: Dette trikset er kanskje noe av det lureste du gjør når du setter opp ny ruter. Det vil i hvert fall spare deg for mye tid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å installere en ny trådløs ruter kan være både en positiv og kanskje en litt krevende prosess. Det positive er selvsagt at du mest sannsynlig har kjøpt en bedre ruter enn det du hadde, som gir større rekkevidde og kanskje bedre hastigheter, men først må du altså konfigurere den.

De nye ruterne er heldigvis svært enkle å sette opp og er noe du gjør med få steg på telefonen din, men hva når du skal koble dingsene dine til det nye nettverket?

På PC-er, nettbrett og smarttelefoner er prosessen forholdsvis enkel ved at du kobler til det nye nettet og taster passordet. Litt mer slitsomt er å gjøre det på TV-er og den slags med tanke på fjernkontroll og skjermtastatur, men på flere smarte dingser har vi opplevd å måtte fjerne enheten fra appen for så å sette den opp på nytt – bare for å legge det til i en annen ruter.

Ekstra knot blir det hvis du har flere slike enheter.

Bruk samme navn/passord

Heldigvis finnes det en superenkel løsning på dette problemet, som er såpass lett at du trolig klasker håndflaten mot pannen og utstøter et «ah, selvsagt» for ikke å ha tenkt på det selv.

Det var i hvert fall undertegnedes opplevelse etter at en kollega delte det smarte trikset.

Og her kommer det: Bruk den samme SSID-en og passordet som på din gamle ruter.

SSID står for «Service set identifier», eller tjenestesettidentifikator på norsk. Det er navnet på nettverket ditt og det du ser under WiFi-lista på mobilen og PC-en din.

Navnet er stilt inn fra fabrikk og kan for eksempel være PRODUSENTXX, der X-ene er sifre.

Denne ID-en kan du heldigvis endre selv, og det samme med sikkerhetsnøkkelen, som også er satt opp fra fabrikk. Og det er jo dette som er «hemmeligheten» som sparer deg for mye bry, men også tid.

Under kan du lese hvordan.

Slik gjør du det

Dette kan du enten gjør når du setter opp ruteren, eller i ettertid. Gjør du det i ettertid, finner du som regel valget for SSID og sikkerhetsnøkkel under WiFi-innstillingene i ruterens app, eller ved å logge på ruteren i nettleseren.

Når du får spørsmål om sette SSID, altså nettverksnavn, skriver du inn det samme som er på din gamle ruter. For eksempel «MittNett», eller hva det måtte være.

Bruk det gamle nettverksnavnet og passordet på det nye nettet ditt.

Deretter gjør du det samme for passord/sikkerhetsnøkkel og trykker lagre.

Og så vil du se at alle dingsene dine kobler automatisk til det nye nettet.

Genialt, eller hva? Vi syns i hvert fall det, og en god idé er å ha det samme nettverksnavnet/passordet på nettet hjemme og for eksempel hos foreldre slik at dere begge kan enkelt koble dere til hverandres nett når dere er på besøk. Eller på hytta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer