Gjør dette når du får ny ruter

Trikset er såpass enkelt og genialt at du gremmes over ikke å ha tenkt på det selv.

NY RUTER: Dette trikset er kanskje noe av det lureste du gjør når du setter opp ny ruter. Det vil i hvert fall spare deg for mye tid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
NY RUTER: Dette trikset er kanskje noe av det lureste du gjør når du setter opp ny ruter. Det vil i hvert fall spare deg for mye tid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å installere en ny trådløs ruter kan være både en positiv og kanskje en litt krevende prosess. Det positive er selvsagt at du mest sannsynlig har kjøpt en bedre ruter enn det du hadde, som gir større rekkevidde og kanskje bedre hastigheter, men først må du altså konfigurere den.

De nye ruterne er heldigvis svært enkle å sette opp og er noe du gjør med få steg på telefonen din, men hva når du skal koble dingsene dine til det nye nettverket?

På PC-er, nettbrett og smarttelefoner er prosessen forholdsvis enkel ved at du kobler til det nye nettet og taster passordet. Litt mer slitsomt er å gjøre det på TV-er og den slags med tanke på fjernkontroll og skjermtastatur, men på flere smarte dingser har vi opplevd å måtte fjerne enheten fra appen for så å sette den opp på nytt – bare for å legge det til i en annen ruter.

Ekstra knot blir det hvis du har flere slike enheter.

Bruk samme navn/passord

Heldigvis finnes det en superenkel løsning på dette problemet, som er såpass lett at du trolig klasker håndflaten mot pannen og utstøter et «ah, selvsagt» for ikke å ha tenkt på det selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer