Sjekkliste

Gjør dette når du får nytt kort

Nytt bankkort gjør at mange tjenester kan slutte å fungere.

VARSLER DEG: Mange tjenester sier i fra når det er å tide å oppdatere betalingsinformasjonen. Foto: Kirsti Østvang
VARSLER DEG: Mange tjenester sier i fra når det er å tide å oppdatere betalingsinformasjonen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fått nytt bankkort? I disse dager er ikke det helt uten utfordringer.

Betalingskortet er gjerne koblet opp mot en rekke tjenester som plutselig kan slutte å fungere som følge av at det gamle går ut på dato - eller at du mister det og må få nytt.

Plutselig får du en haug med mailer med oppfordring til å oppdatere betalingsinformasjonen din. Og de gir seg ikke før du gjør det. Noen tjenester, særlig strømmetjenester, kan slutte å fungere.

Noe av det første du bør gjøre når du får et nytt bankkort, er å sette av tid til å oppdatere alle betalingsløsninger og tjenester som er koblet til ditt gamle bankkort, slik at overgangen til nytt kort går så smertefritt som mulig. I noen tilfeller blir du faktisk varslet på forhånd - men det kan være lettere sagt enn gjort å få gjennomført i tide.

Vi har laget en sjekkliste over tjenestene du bør oppdatere (tips oss gjerne på e-post om det er noe som mangler!).

Betalingstjenester

Det finnes en rekke betalingstjenester som er selvskrevne å oppdatere når du får nytt bankkort.

  • Vipps: Du kan bruke både kontonummer og bankkort i Vipps, bruker du sistnevnte, det er en enkel sak å legge til et nytt tid når den tid kommer.
  • PayPal: Brukes av mange til netthandel, gjerne av utenlandske nettbutikker, eller som betalingsløsning til andre tjenester. Voi, EasyPark og Microsoft er blant dem som florerer på vår liste.
  • iTunes/Apple ID: Apple ID-en din kan være koblet opp mot både iTunes-kjøp og iCloud-abonnement eller andre Apple-tjenester, som Apple Music eller Apple TV+. Du kan oppdatere betalingsinformasjon rett fra din iPhone (Innstillinger > Navnet ditt > Betaling og levering).
  • Google Play: For Android-brukere er det Google Play som gjelder for kjøp av apper, og du oppdaterer betalingsappen enkelt fra både app og i nettleseren din. Her trekkes også Google One-abonnement om du har det.
  • Andre mobilbetalingsløsninger: Bruker du Apple Pay, Google Pay eller f.eks. Coopay og Rema 1000s Æ-app, husk å ta hånd om disse også.

Strømmetjenester

Noen strømmetjenester er overraskende kjapt ute om det er noen problemer med betalingskortet ditt, og du vil trolig få opptil flere mailer med vennlige påminnelser om å oppdatere (bare pass på at det ikke er svindelmail!).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer