Test: Xiaomi Mi TV Stick

Gjør dumme TV-er smarte

Ikke skrot den gamle TV-en din ennå. Her er en liten dings som kan gi den nytt liv!

ENKELT OG RIMELIG: Om du er fornøyd med TV-en din men savner en oppdatert Smart-TV-løsning, bør du lese videre. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du en eldre TV uten strømmemulighet eller kanskje du har flyttet på hybel og ønsker å bruke PC-skjermen som TV? Kanskje du har en PC-skjerm (med innebygde høyttalere) stående på boden som kunne fått nytt liv som hytte-TV? Da bør du lese videre. Dagens testdings kan faktisk forvandle dumme skjermer til smarte skjermer, og lar deg styre moroa fra sofakroken.

Full Android TV

Vi snakker om en liten dings til 499 kroner som puttes inn i en ledig HDMI-kontakt i TV-en eller dataskjermen. Inni den sitter en liten datamaskin med innebygd trådløst nettverkskort, som kjører smart-TV-systemet Android TV fra Google. Den sørger altså for at du får full smart-TV-funksjonalitet på skjermer som i utgangspunktet er dumme som brød.

Hva innebærer det, spør du? Det betyr blant annet at du kan se Netflix, YouTube, HBO - samt NRK, TV2 og mange andre kanaler, så lenge de er nettbaserte. I tillegg finnes det lassevis av apper og spill som du kan laste ned og installere.

Innebygd Chromecast og Assistant

Dingsen har dessuten innebygd støtte for Chromecast. Det betyr at du kan bruke mobilen (eller datamaskinen) og «caste» innholdet du ser på mobilskjermen, til TV-en, eksempelvis bilder, videoklipp og nettsider. Sistnevnte gjør det for eksempel mulig å vise presentasjoner laget i Powerpoint og Google Presentasjoner, hvis du skulle trenge det, så sånn sett kan dingsen også komme til nytte på kontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer