Gjør en rampestrek i dag

Lur kolleger og venner trill rundt.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er vel dagen for knask og knep, ikke sant?

Se lesernes beste triks nederst i saken

Jeg husker en gang for 15 år siden - en kompis hadde kjøpt seg ny PC, og stolt skulle han vise frem beistet til et par av oss andre. Før vi kom, visste vi hvilket spill han kom til å demonstrere, og derfor gjorde vi klar en diskett der vi blant annet hadde lagt inn et program som het mo'slo.

Det fungerte på den måten at du anga hvor mange prosent du ville redusere prosessorhastigheten med idet du startet spillet. Alt vi trengte var ett minutt på rommet hans til å gjøre vårt med oppstartsfila, og dermed kjørte maskinen med 70% redusert hastighet (vi måtte jo ikke overdrive heller).

Jeg trenger ikke en gang si hvor skuffet han var da spillet gikk hakkete, men lo godt da vi lo et par minutter senere.

Les også: Slik lurer du IT-avdelingen

Mange muligheter

Men det er også andre morsomme ting du kan gjøre på en PC for å gjøre en kollega, bestekompisen eller fatter'n noe stresset. Mye av dette er helt ufarlig - vel å merke hvis du ser bort fra at offeret sannsynligvis vil planlegge noe lignende mot deg på et senere tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer