Gjør Internet Explorer bedre!

TIPS: Synes du Internet Explorer trenger en ansiktsløftning? Her er tre løsninger som gjør nettleseren langt mer spennende.

Publisert
Sist oppdatert

Internet Explorers posisjon som verdens mest populære nettleser er truet. Microsoft har siden lanseringen av versjon 6.0 i 2001 (det er lang tid i dette gamet) stort sett kun konsentrert seg om å tette sikkerhetshull etter sikkerhetshull. Riktig nok har den fått popup-stopper og et par andre funksjoner gjennom såkalte service packs, men de gjennomgripende endringene har uteblitt.

Konkurrentene tar innpå

I mellomtiden har ikke konkurrentene akkurat ligget på latsiden. Vi snakker først og fremst om norskutviklede Opera, og selvfølgelig også Mozilla Firefox - som tok markedet med storm i fjor høst. Begge disse nettleserne har avanserte funksjoner som ikke finnes i Internet Explorer, og det hevdes dessuten at de både er sikrere og raskere.

Likevel har Internet Explorer fortsatt ca 90% markedsandel, i følge nettavisen Eweek, noe som gjør at du knapt vil finne sider som ikke er optimalisert for denne nettleseren. Selv om det sjeldnere og sjeldnere oppstår problemer for andre nettlesere, kan det fortsatt forekomme. Vi mottar for eksempel fra tid til annen henvendelser fra lesere som har problemer med enkelte nettbanker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer