Spillhøsten 2019

Gjør klar for vanvittig spillhøst

Mange datoer er spikret for høstens storspill. Finner du ditt spill på listen vår?

SPILLHØSTEN 2019: I oktober er det duket for et nytt «Call of Duty: Modern Warfare». Vi må innrømme at vi gleder oss. Foto. Activision
SPILLHØSTEN 2019: I oktober er det duket for et nytt «Call of Duty: Modern Warfare». Vi må innrømme at vi gleder oss. Foto. Activision Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som solen for lengst har snudd og det går mot mye mørkere tider, blir gjenskinn på TV-en et mye mindre problem de kommende månedene. Dette er jo også en av årsakene til at høsten er starten på spillhøytiden etter at mange har benyttet sommeren til en aldri så liten pause.

Som vanlig venter vi storinnrykk av spill i tiden fremover, og under kan du lese om syv spill vi har ekstra store forventninger til. I tillegg har vi tatt for oss tre eksklusive spill til Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One som vi anbefaler at du noterer deg.

Høsten 2019 byr også på den spennende lanseringen av Google Stadia, som vi kommer til å følge tett, og et par av spillene under kommer også til denne plattformen.

Er det spill du gleder deg til som vi ikke har nevnt? Del gjerne anbefalingene dine med andre lesere i kommentarfeltet nederst i saken.

PC, PS4 og Xbox One

«Control»: 27. august

Finske Remedy står bak «Control» som kommer i august. Foto: 505 Games
Finske Remedy står bak «Control» som kommer i august. Foto: 505 Games Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 16 år.

Finske Remedy er endelig tilbake med et multiplattformspill. De dyktige historiefortellerne står bak spillserien «Max Payne», men også grøsseren med «Twin Peaks»-vibber «Alan Wake» fra 2010.

I «Control» står Federal Bureau of Control i sentrum. Dette er et hemmelig byrå i de amerikanske myndighetene som innhenter og studerer fenomener som bryter med virkelighetslovene, noe som bør være oppskriften på en god dose underholdning med Remedy bak spakene.

«Borderlands 3»: 13. september

Borderlands 3 er et av høstens mest etterlengtede spill. Foto: 2K Games
Borderlands 3 er et av høstens mest etterlengtede spill. Foto: 2K Games Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

Fem år er gått siden det forrige «Borderlands»-spillet til Gearbox og vi merker det kribler i fingrene etter å kaste seg ut i den helsprø verdenen på planeten Pandora.

«Borderlands 3» introduserer fire karakterer med hver sine spesialegenskaper og personligheter. Som alltid, kan spillet spilles alene, men også med tre andre – noe vi anbefaler at du gjør hvis du har mulighet, for «Borderlands» har tidligere vist seg å levere en fantastisk flerspilleropplevelse.

Spillet kommer også til Google Stadia.

«Call of Duty: Modern Warfare»: 25. oktober

Tilbake til røttene? Vi har store forventninger til «Call of Duty: Modern Warfare». Foto: Activision
Tilbake til røttene? Vi har store forventninger til «Call of Duty: Modern Warfare». Foto: Activision Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

For første gang på flere år gleder undertegnede seg til et nytt «Call of Duty». Etter sviktende salg de seneste årene, har Activision snakket mye om å «gå tilbake til røttene», noe som sannelig gjelder for «Modern Warfare».

Noen av mine beste flerspilleropplevelser i et skytespill er med de første «Modern Warfare»-spillene, og årets utgave ser ut til å bygge videre på det som gjorde disse spillene så underholdende med tilskudd av nye modier som «Ground War» – en flerspillermodus med over 100 spillere – og «Gunfight» som lover tøffe og intense runder på kun 40 sekunder.

Om spillet blir like bra som lovet, får vi vite 25. oktober.

«The Outer Worlds»: 25. oktober

«The Outer Worlds» lanseres til PC, PlayStation 4 og Xbox One i slutten av oktober. Foto: Private Division
«The Outer Worlds» lanseres til PC, PlayStation 4 og Xbox One i slutten av oktober. Foto: Private Division Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

Fra utviklerne av «Fallout: New Vegas» kommer et nytt rollespill. «The Outer Worlds» er satt til en alternativ fremtid hvor store selskaper har begynt å kolonisere andre planeter og forvandlet dem til å likne på Jorda.

I spillet tar vi fatt på oppgaven om å utforske disse giga-selskapene for å finne ut hvilke hemmeligheter som ligger skjult.

En liten kuriositet ved «The Outer Worlds» er at Microsoft i fjor kjøpte opp utvikleren Obsidian, men spillet blir fremdeles tilgjengelig på PlayStation 4 og Nintendo Switch.

Spillet kommer senere til Nintendo Switch.

«Moons of Madness»: 31. oktober

Norske Rock Pocket Games tar oss med på utforsking av Mars i «Moons of Madness». Foto: Funcom
Norske Rock Pocket Games tar oss med på utforsking av Mars i «Moons of Madness». Foto: Funcom Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 16 år.

«Moons of Madness» er et norsk spill utviklet av Tønsberg-baserte Rock Pocket Games som utgis av Funcom. Det forrige spillet til utvikleren var «Shiftlings» – en fargerik hjernetrimmer, men i «Moons of Madness» er det skrekk og utforsk som gjelder.

Spillet beskrives som et historedrevet kosmisk skrekkspill i førsteperson med vitenskapelig utforskning av Mars møter frykten for det overnaturlige fra Lovecrafts bøker.

Lanseringen finner sted på gresskaraften, kanskje mer kjent som halloween, 31. oktober.

«Star Wars Jedi: Fallen Order»: 15. november

Frem med lyssverdet – snart kommer lovende «Star Wars Jedi: Fallen Order». Foto: Electronic Arts
Frem med lyssverdet – snart kommer lovende «Star Wars Jedi: Fallen Order». Foto: Electronic Arts Vis mer

I katalogen til Respawn Entertainment finner vi så langt bare skytespill og de opplever for tiden stor suksess med «Apex Legends». Nå begir de seg ut i nye områder med «Star Wars Jedi: Fallen Order».

Spillet er satt til noen år etter handlingene i «Star Wars: Revenge og the Sith» med Jedi-en Cal Kestis på rømmen fra det galaktiske imperiet. I sin kamp mot den mørke siden får Cal blant annet hjelp fra Saw Gerrera, kjent fra «Rogue One: A Star Wars Story».

«Star Wars»-tilhengerne er kjent for å være kravstore og det skal bli interessant å se om Respawn klarer å levere opp til de enorme forventningene.

Etter Electronic Arts' flerspillerspill i «Battlefront»-serien skal det igjen bli spennende med et rent historiespill satt til «Star Wars»-universet.

«Doom Eternal»: 22. november

Glad i å knerte monstre? Da får du sjansen på ny i «Doom Eternal». Foto: Bethesda
Glad i å knerte monstre? Da får du sjansen på ny i «Doom Eternal». Foto: Bethesda Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

Uken etter «Jedi: Fallen Order» blir tilgjengelig butikk og digitalt, kommer «Doom Eternal». Igjen loves det et tøff og intens skytespill i et høyt tempo og med et heftig våpenarsenal.

Som forgjengeren, som bare het «Doom», vil det nye både ha en historiedel og flerspillerdel. Vi tipper at spillere flest vil bruke mest tid å krige med og mot hverandre.

«Doom Eternal» også til Nintendo Switch og Google Sadia.

Nintendo Switch

«Luigi's Mansion 3» : 31. oktober

Det var nok ikke denne ferien Luigi hadde sett for seg. Foto: Nintendo
Det var nok ikke denne ferien Luigi hadde sett for seg. Foto: Nintendo Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 7 år.

I høst står det flere skumle spill på menyen, i tillegg til «Moons of Madness» kan vi også nevne «Blair Witch», noe som passer godt når høsten banker på og mørket faller på.

Vi ser for oss iskalde grøss når turen går til «Luigi's Mansion 3» etter at Luigis drømmeferie utvikler seg til å bli et skummelt mareritt.. Dette er for øvrig første gang at en spill i serien blir tilgjengelig på Nintendo Switch.

PlayStation 4

«Death Stranding»: 8. november

Vi vet ikke helt vi har i vente i «Death Stranding», men vi har en følelse av at det blir både litt rart og enestående. Foto: Sony
Vi vet ikke helt vi har i vente i «Death Stranding», men vi har en følelse av at det blir både litt rart og enestående. Foto: Sony Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

«Metal Gear»-skaper og spillveteran Hideo Kojima hadde en utrivelig skilsmisse med selskapet Konami i 2015, men han har nok for lengst kommet seg videre og jobber med sitt nye studio på det mystiske «Death Stranding» som i førsteomgang er eksklusivt til PlayStation 4.

Spillet er satt til en åpen verden er et action- og snikespill på lik linje med «Metal Gear». Vi er faktisk litt usikre på hva vi har i vente, men vi satser på en god dose med oppslukende historiefortelling.

Xbox One

«Gears 5»: 10. september

Hva er et «Gears of War»-spill uten motorsagdueller? Foto: Xbox Game Studios
Hva er et «Gears of War»-spill uten motorsagdueller? Foto: Xbox Game Studios Vis mer

Anbefalt aldersgrense: 18 år.

Det som trolig er den siste høsten før en ny spillkonsoll overtar for Xbox One, er ikke akkurat stappet med eksklusive titler. «Halo Infinite» lar vente på seg, for første gang på flere år lanseres det ikke et nytt «Forza»-spill og det vil nok ta litt tid før vi får se hva som kommer ut av Microsofts studiooppkjøp.

Uansett er det duket for et nytt kapittel i «Gears»-serien, og denne gang går vi inn i fotsporene til Kait Diaz, som er et medlem av tøffe COG Army.

«Gears»-spillene er kjent for å være fargeløse og skitne, men det ser ut til at femmeren er litt fargerik og lysere enn de foregående titlene. Spillet kommer allerede i september.

«Gears 5» kommer også til Windows 10.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer