Gjør nødvendige tilpasninger

Etter at du har installert Ubuntu 9.10 trenger du å gjøre noen små grep for å få systemet til å fungere optimalt for deg.

Gjør nødvendige tilpasninger
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken fortalte vi deg hvordan du installerer Windows-alternativet Ubuntu 9.10 på PC-en din. Og selv om operativsystemet automatisk finner og installerer drivere til det meste av maskinvare og kommer med mange av de programmene du bruker oftest - rett ut av esken, er det som regel noen små grep som må gjøres for at det skal fungere optimalt for deg, ikke minst med tanke på video, musikk, Java og Flash.

Men først: Last ned og installer alle oppdateringene til operativsystemet.

Heldigvis trenger du ikke å gjøre dette manuelt. Et minutt eller to etter at du har installert Ubuntu 9.10 vil operativsystemet automatisk sjekke om det har kommet noen oppdateringer. Dette krever imidlertid at du har tilgang til Internett. Du vil deretter bli møtt av følgende vindu:

Klikk på Install Updates-knappen. Når oppdateringene er fullført, blir du bedt om å starte PC-en på nytt. Gjør det.

Når du har logget deg inn igjen, vil du muligens se dette varselet:

Det betyr at det finnes drivere til skjermkortet ditt som vil gi dramatisk bedre ytelse, for eksempel i spill og video. Klikk på meldingen, og du får frem dette vinduet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.