Gjør OpenOffice bedre

Go-OO er en forbedret utgave av verdens mest brukte gratis suite med kontorprogrammer.

Publisert
Sist oppdatert
Av formater som hittil har manglet støtte i OpenOffice.org, men som Go-OO støtter uten videre, er de nye OpenXML-formatene fra Microsoft Office 2007


OpenOffice.org er et åpen kildekode-prosjekt som tilbyr gratis alternativer til Microsoft Office Word, Powerpoint, Excel og Access. Foreløpig siste versjon er 2.4, som nylig også dukket opp i norsk språkdrakt.

OpenOffice.org 3.0 er fortsatt et stykke unna, men det forhindrer ikke utviklere å bruke kildekoden til versjon 2.4 og lage egne parallell-versjoner. Go-OO er et eksempel på nettopp dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjør OpenOffice bedre


Her behandles en PowerPoint 2007-fil (.pptx) i Linux-versjonen av Go-OO

Prosjektet, som er støttet av Novell, bruker en annen og mer åpen lisensmodell enn den Sun og IBM forfekter, og håper på den måten å tiltrekke seg flere utviklere som kan være med å vedlikeholde og videreutvikle kontor-suiten i fremtiden.

Nå er ikke forskjellen på Go-OO og OpenOffice.org 2.4 så veldig stor på utsiden, det er for eksempel brukt litt andre ikoner, men på innsiden er forskjellene større. Go-OO støtter for eksempel langt flere filformater og grafikkformater enn OpenOffice.org, og koden er også optimalisert slik at programmene starter vesentlig kjappere.

Av formater som hittil har manglet støtte i OpenOffice.org, men som Go-OO støtter uten videre, er de nye OpenXML-formatene fra Microsoft Office 2007 (for eksempel .docx), VBA-makroer, Microsoft Works-filer og grafikk fra WordPerfect. For full oversikt, se her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjør OpenOffice bedre


Go-OO støtter langt flere filformater enn OpenOffice.org, men ikke alle støttes 100%. Vi fikk blant annet problemer med en PowerPoint 2007-fil (.pptx). Filen ble åpnet, men tekst og bakgrunn måtte korrigeres i etterkant.

Go-OO lastes ned og installeres i engelsk versjon, men deretter kan du laste ned norsk språkdrakt som et tillegg. Alle nedlastingene finner du på denne siden. Der finner du versjoner for både Windows og Linux (ca 130 MB).

Husk bare at du ikke kan ha både OpenOffice.org og Go-OO installert på PCen samtidig. Du kan da eventuelt bruke den portable versjonen av OpenOffice.org.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer