Gjør OpenOffice bedre

Go-OO er en forbedret utgave av verdens mest brukte gratis suite med kontorprogrammer.

Publisert
Sist oppdatert

OpenOffice.org er et åpen kildekode-prosjekt som tilbyr gratis alternativer til Microsoft Office Word, Powerpoint, Excel og Access. Foreløpig siste versjon er 2.4, som nylig også dukket opp i norsk språkdrakt.

OpenOffice.org 3.0 er fortsatt et stykke unna, men det forhindrer ikke utviklere å bruke kildekoden til versjon 2.4 og lage egne parallell-versjoner. Go-OO er et eksempel på nettopp dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her behandles en PowerPoint 2007-fil (.pptx) i Linux-versjonen av Go-OO

Prosjektet, som er støttet av Novell, bruker en annen og mer åpen lisensmodell enn den Sun og IBM forfekter, og håper på den måten å tiltrekke seg flere utviklere som kan være med å vedlikeholde og videreutvikle kontor-suiten i fremtiden.

Nå er ikke forskjellen på Go-OO og OpenOffice.org 2.4 så veldig stor på utsiden, det er for eksempel brukt litt andre ikoner, men på innsiden er forskjellene større. Go-OO støtter for eksempel langt flere filformater og grafikkformater enn OpenOffice.org, og koden er også optimalisert slik at programmene starter vesentlig kjappere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer