Gjør printeren trådløs!

Deler du skriver mellom flere maskiner? Lei av kabler og skriverdeling som er avhengig av en PC? Linksys har en smart boks som lar deg dele 2 skrivere i nettverket, trådløst eller kablet. Er det effektivt? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Når man har fått bredbånd og hjemmenettverk, gjerne komplettert med trådløst nett til de bærbare, så er det fremdeles et apparat som ikke helt vil være med på notene – skriveren.

Så godt som alle rimelige skrivere, om det er blekk eller laser, er beregnet på å kobles til 1 enkelt PC. Tilkoblingen er enten med den antikvariske parallellporten, eller med USB. Og de lar seg ikke dele uten videre.

Det vanligste er at man kobler skriveren til den PCen som brukes mest, og deler tilgangen til denne skriveren. Men dette forutsetter at denne PCen står på til en hver tid, og det er ikke alltid det er ønskelig. Den bruker strøm, utvikler varme og støyer mer eller mindre.

En annen løsning er at man tar i bruk en eldre PC som filtjener og skriver-vert. Den plasseres skjult, står uten skjerm, kobles til nettverket og fjernstyres fra de andre PCene hvis det skulle være nødvendig å betjene den ved installasjon og vedlikehold.

Men dette krever ekstra kabling, og tar plass.

Smart boks gir trådløs skriver

Trådløse skrivere er på vei, men det finnes allerede andre tilgjengelige og svært fleksible løsninger – en trådløs printserver. Vi har hatt Linksys WPS54GU2 Wireless-G printserver på testbenken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer