Gjør skjermkortet vifteløst

Er du plaget av en hysterisk liten vifte som hyler febrilsk inne i PCen? Vi fjernet grafikkortets vifte med en smart løsning helt uten vifte.

Publisert
Sist oppdatert

Vifter varer ikke evig, før eller siden tar de kvelden på en eller annen måte. Noen gjør det på en stillferdig måte, og du kan risikere at noe brenner opp. Langt oftere begynner de i stedet å lage varierende grad av ulyder, som i blant kan bli svært sjenerende. Dette skjedde med en av husets PCer, og det var på tide å gjøre et alvorlig inngrep. Det viste seg at det var viften på grafikkortet som nærmet seg sammenbruddet.

En innlysende mulighet er å kjøpe ny vifte, men det er på en måte bare å utsette problemet. En permanent løsning ville være å foretrekke, en løsning som ikke hadde bevegelige deler i det hele tatt.

Samtidig fikk vi et nytt grafikkort i en av PCene på DinSides testlab, dette har en vifte som hveser i kor med resten av maskinen, i oktaven over...

Å finne en vifteløs kjøler var dermed satt på dagsorden.

Flere løsninger

Det finnes flere løsninger, både fra Thermaltake og Zalman, men hvilken som passet til våre skjermkort var ikke så enkelt å finne ut. Vi valgte derfor å sjekke Zalmans variant i første omgang.

Det er ikke noen altomfattende standard for festing av vifte på grafikkort. Det er derimot flere standarder og mange avvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer