Gjør tastaturet "norsk"

Kjøpe PC i utlandet? Da må du fornorske tastaturet litt.

Ved hjelp av klistremerker fikk vi fornorsket en PC vi kjøpte i USA. Smart, og ikke minst billig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Ved hjelp av klistremerker fikk vi fornorsket en PC vi kjøpte i USA. Smart, og ikke minst billig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å la seg friste av gode PC-priser i utlandet, spesielt hvis du tar turen over dammen til USA kan det være mye å spare på mange spennende modeller. Men det er et stort men, og det er tastaturet. Ja, for du vil vel gjerne ha tilgang til taster som ÆØÅ?

Det er selvfølgelig mulig å klare seg uten, spesielt hvis du har lært deg å bruke tastaturet uten å kikke på tastene. Da er det bare å velge norsk tastaturoppsett i Windows, og taste i vei. Men hvis du er avhengig av å kikke på tastene, har du en utfordring.

Dette kan du gjøre selv

Du har flere muligheter. En av dem er å bytte hele tastaturplaten, noe som i de fleste tilfellene er en enklere og raskere prosess enn du kanskje tror! Er du i tvil om hvordan det gjøres på din PC, er det et godt tips å gjøre noen søk på YouTube - svært ofte har entusiaster lagt ut oppskriften i videoform. Vi har tidligere fortalt deg hvordan vi fikk byttet tastaturet på vår Acer-PC for en billig penge.

Men det finnes en enda enklere løsning, og den behøver ikke å være dårlig av den grunn. Vi snakker om Keyboard Stickers, eller ganske enkelt klistremerker som du klistrer over tastene. Slike klistremerker er ofte laget av et plastmateriale som tåler tøff belastning, og finnes for de fleste språk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer