Gjør Windows sikrere

Følger du noen av disse tipsene får du en mindre sårbar datamaskin.

Publisert
Sist oppdatert

Omtrent like lenge som datamaskiner har operert i nettverk har noen individer forsøkt å ødelegge moroa for oss andre. Men selv om sikkerhet alltid har vært viktig for de som har stått bak systemene, har det i praksis ikke vært mulig å tette alle hull.

Spesielt operativsystemet Windows har fått lov til å kjøre seg. Ikke bare fordi det har en solid markedsledelse innen privatmarkedet, men fordi det også har et svært godt fotfeste i kommersiell sektor. Og de som er ute etter å lage problemer går selvsagt etter den fisken det er mest av: datamaskiner med Windows.

Derfor er det spesielt viktig for brukere av dette operativsystemet å tenke litt på sikkerheten. Men her er det ingen vidunderkur – kanskje bortsett fra å fysisk koble datamaskinen fra ethvert nettverk. Men hvem vil vel egentlig det?

Fordi det nettopp finnes så mange trusler mot sikkerheten er det nemlig lite realistisk å innbille seg at ett program eller type beskyttelse skal kunne ta absolutt alt. I stedet satser vi på flere metoder eller linjer med forsvar, som gjerne fungerer på litt forskjellig måte.

1. Hold Windows oppdatert

Med et såpass komplekst operativsystem som Windows - og ikke minst en rekke folk som anser det som sport å stikke kjepper i hjulene for andre databrukere - vil det alltid være et eller annet sikkerhetshull å tette. Microsoft kommer derfor mer eller mindre jevnlig med patcher (kodesnutter som tetter hullene) du kan hente fra Windows Update.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer