Glemt passordet i passordfeltet?

Slik viser du hva "stjernene" skjuler i passordfeltet på en nettside.

Mange lar nettleseren huske passordet, men har du glemt hva som står bak stjernene, finnes det et triks. Foto: Colourbox.com
Mange lar nettleseren huske passordet, men har du glemt hva som står bak stjernene, finnes det et triks. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle våre passordrutiner. Mens noen bruker det samme overalt, har andre mer intrikate systemer eller bruker en nettjeneste som LastPass for å holde orden på innloggingsinformasjonen.

Mange sverger også til å la nettleseren lagre passordet slik at det alltid er ferdigutfylt når man vil logge på.

Men – hva var det som stod bak de stjernene igjen?

Ja, det var det, da.

Hvor sikkert er passordet ditt?Du burde bytte passordHusk passord med PasswordCard

Kjekt triks

Grunnen til at passordfelter rundtom på nettet er maskert med stjerner, er fordi feltet i skjemaet er av typen password, i motsetning til "vanlige" tekstfelter, som er av typen text. Alt du trenger å gjøre for å se hva som skjuler seg bak stjernene er dermed å endre på dette.

Slik gjør du:I de aller fleste moderne nettlesere følger det med utviklerverktøy. I Chrome, Firefox, Safari og Opera kan du høyreklikke i passordfeltet og velge inspiser element. Da åpnes et utviklervindu som viser kildekoden til siden, og der linjen for det aktuelle feltet er merket:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer