GMABooster - Få fart på grafikken

Har du en PC med integrert Intel-grafikk? Da kan du kanskje doble hastigheten, helt gratis.

GMABooster - Få fart på grafikken
Publisert
Sist oppdatert

Svært mange bærbare PC-er er utstyrt med en grafikkbrikke fra Intel. Spesielt gjelder dette de rimelige PC-ene med Intel-prosessor og integrert grafikk.

Kommer ofte underklokket

Disse er slett ikke kjent for å være kraftige når det kommer til tunge 3D-applikasjoner og spill, for å si det midlt. I tillegg er mange av disse GMA-brikkene (Graphichs Media Accelerator) underklokket for å spare batterilevetid. Det er nemlig slik at høy grafikkytelse tyner batteriet i større grad enn mer moderate løsninger.

Og det er her programmet GMABooster kommer inn i bildet. I følge utviklerne av dette programmet er det ingenting i veien for å kjøre opp klokkehastigheten betraktelig på disse grafikkbrikkene, uten at systemet blir ustabilt av den grunn.

Programmet lar brukeren øke klokkehastigheten manuelt, og i følge produsenten kan den mer enn dobles i enkelte tilfeller. Resultatet kan for eksempel materialisere seg i bedre avspilling av høyoppløselig video og glattere bevegelser i 3D-spill og programmer.

Gratis

GMABooster gjør ingen permanente endringer. Skulle du oppleve problemer er det bare å starte maskinen på nytt, i følge produsenten. Økt klokkehastighet betyr for øvrig som regel økt varmeutvikling, så du kan nok oppleve at viftene kjører hyppigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer