Gmail blir sikrere

Bytter til kryptert forbindelse for alle.

Gmail blir sikrere
Publisert
Sist oppdatert

Gmail er blitt den foretrukne eposttjenesten for veldig mange, men til nå har Gmail vært usikkert å bruke, spesielt dersom du har sjekket epost på en nettcafé e.l., der det er ganske lett for han med de mørke solbrillene å snappe opp passordet ditt.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kunne tette Gmails sikkerhetshull selv, der du ganske enkelt byttet ut http:// i nettadressen med https:// eller angav https:// som standardinnstilling via innstillinger-menyen.

I følge den offisielle Gmail-bloggen blir nå denne sikkerhetsmekanismen aktivert for alle.

Å overføre data kryptert er sikrere, men tregere. Data må krypteres på begge sider av forbindelsen (altså på serveren og på maskinen du bruker), og det er også mer data å overføre. Google mener imidlertid nå at sikrere epost veier tyngre enn raskere overføring.

PS! Det er fortsatt mulig å bruke Gmail ukryptert ved å endre tilbake til http:// som standardprotokoll under innstillinger-menyen. Du vil nok spare noen tideler her og der, men det er vel neppe noe vits siden du også gjør eposten din mer usikker?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer