Gmail i vanlig epostprogram?

Publisert
Sist oppdatert

Hei Datadoktor, jeg har fått Gmail-konto, og synes det er kult at man kan ha all posten sin på nett, tilgjengelig til en hver tid.

Men jeg er ikke helt fortrolig med utseendet, synes det er litt forvirrende. Jeg kunne tenke meg å få tilgang til all eposten min i gode, gamle Outlook Express. Er det mulig?

Hilsen Eirik Andersen

Datadoktoren svarer

Hei Eirik,

Gmail er Googles gratis eposttjeneste, som tilbyr hele 7 GB med epostlagring på nettet.

Vi har omtalt Gmail-tjenesten flere ganger, som da den ble åpen for alle, og vi har også publisert en guide for hvordan du kan få mest ut av Gmail.

Tilbake til spørsmålet ditt: Det er fullt mulig å konfigurere Outlook Express, Windows Mail eller hvilket som helst annet epostprogram som støtter POP3 og sikker tilkobling (SSL), til å motta og sende epost med gmail-kontoen din.

Først må du aktivere kontoen din for POP-tilgang. Fremgangsmåten forklarer vi her.

Deretter: det enkleste for brukere av Outlook Express er å bruke denne lille konfigurasjonshjelperen, der du kun behøver å taste inn navn og epostadresse - resten ordnes av seg selv. Neste gang du starter Outlook Express er all informasjon lagt inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer