God jul med nytt e-postvirus

Navidad er en e-postorm som har spredt seg over store deler av verden. Vi viser deg hvordan du får bukt med viruset dersom du skulle være uheldig.

God jul med nytt e-postvirus
Publisert

W32.Navidad, som viruset egentlig heter, blir av antivirusprodusentene karakterisert som det verste viruset i omløp i verden i dag. Det ble oppdaget 3. november i år, og spres via e-post med teksten ”Re: hei” i emneboksen. E-posten har et vedlegg som heter ”Navidad.exe”. Åpner du dette vedlegget spres viruset til PCen din.

Farlig virus med humor?

Om du skulle være så uheldig å få viruset på maskinen din vil du få opp en feilmelding med den kryptiske beskjeden ”UI”. Deretter vil du se et lite ikon formet som et øye nederst til høyre i oppgavelinjen. Hvis du kan se dette øyet er installasjonen av viruset komplett. Under installasjonen forandrer viruset på en del informasjon i registeret i Windows.

Holder du musepekeren over ikonet vil du få opp beskjeden ”Lo estamos mirando”, som betyr ”Vi følger med på det”. Trykker du på ikonet, vil du få opp en dialogboks på skjermen, inneholdende en knapp. På denne knappen står det ”Nunca presionar este boton”, som betyr ”Trykk aldri på denne knappen”.

Hvis du allikevel trosser denne advarselen og trykker vil du få beskjeden ”Feliz navidad. Lamentablemente cayo en la tentacion y perdio su computadora”. Dette er en lite hyggelig melding som betyr ”God jul. Du har dessverre falt for fristelsen og tapt datamaskinen din”. Du vil etter dette ikke kunne kjøre noen EXE-filer, systemet vil bli meget ustabilt og det vil ikke gå å starte maskinen på nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer