Test av Lenovo Ideapad 510S

God mellomklasse-modell fra Lenovo

Fin design, god skjerm og et meget godt tastatur. Det er mye å like ved den oppdaterte Ideapad 510S.

RENT OG PENT: Lenovo Ideapad 510S har en fin, kompakt design, og byr på ypperlig skjerm og tastatur. Foto: Bjørn Eirik Loftås
RENT OG PENT: Lenovo Ideapad 510S har en fin, kompakt design, og byr på ypperlig skjerm og tastatur. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Hvis du har fulgt med på Dinsides PC-tester dette året, har du sikkert lagt merke til at vi har testet en rekke modeller i ultrabook-klassen med skjermer på 14-tommer. Dette er en størrelse som igjen har blitt mer vanlig, etter at markedet i flere år har vært dominert av 13,3 og 15,6-tommere.

Fin mellomklassemodell

Du fikk kanskje samtidig med deg testen av Acer Swift 3, som ble kronet med terningkast 6? Nå har vi tatt en titt på modellen IdeaPad 510S fra Lenovo, en PC som ligner mye på den nevnte Acer-en, både hva angår utseende, størrelse, spesifikasjoner og pris. Kan den tukte vår soleklare favoritt i 7-8.000 kronersklassen?

Først er det greit å gjøre oppmerksom på at 510S kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner, og i utgaver med både 13,3 og 14 tommer skjerm. Prisene starter på rundt 4.500 kroner for den enkleste 14-tommeren, som kommer med en Pentium-prosessor fra forrige Intel-generasjon, 4 GB RAM og 128 GB SSD.

Leveres med «ren» Windows 10

Vårt testeksemplar representerer derimot den dyreste konfigurasjonen her til lands, med siste generasjon Core i5-7200u-prosessor, 8 GB RAM og en romslig SSD på hele 512 GB. Prisen ligger på 7.990 kroner hos Elkjøp/Lefdal, da i såkalt Signature Edition. Det betyr at du får den helt uten demoprogrammer og annet rusk og rask fra tredjepart, noe som bidrar til at du får en best mulig opplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer