God nok PC til spill?

Takler egentlig datamaskinen det og det spillet?

Publisert
Sist oppdatert

En konsekvens av å pusle med data er at slekt, venner og folk man egentlig ikke kjenner kommer med en rekke spørsmål som er umulige å svare på. For eksempel:

- Døh, jeg har kjøpt meg sånn ny bærbar, er den bra nok til å spille på eller?

På dette punktet vil du selvfølgelig høflig svare "det kommer an på", forhører deg om hvilket spill det gjelder og ikke minst de tekniske spesifikasjonene til den bærbare datamaskinen.

-Spesifikasjoner? Grafikkort? Minne? Øøøøø...

Vel, heldigvis finnes det måter å sno seg unna på. Et selskap som kaller seg Systems Requirements Lab har nemlig en tjeneste de kaller Can You Run it?, som slukker nesten like mange sorger som påskemorgen.

Kjapt og enkelt

Du sender straks vedkommende hjem og ber ham (eller hun) logge seg på Internett med PCen det er snakk om - og gå inn på www.canyourunit.com. Og herfra er det såre enkelt:

1. Velg spillet det er snakk om.

God nok PC til spill?


God nok PC til spill?

2. Trykk på knappen "Can You Run it?"

3. Klikk Run for å kjøre det lille javaprogrammet som går gjennom maskinvaren og setter opp det du har mot hva spillprodusenten anbefaler.

God nok PC til spill?


4. Etter å ha kvernet litt får du til slutt opp et resultat:

God nok PC til spill?


Som du ser måles datamaskinens maskinvare mot to punkter - det ene er "minimum", som er det absolutte minstekravet for å kunne spille. Det andre er "recommended", altså anbefalt, som gjerne skal til for en "fullverdig spillopplevelse".

Det beste er å ligge over recommended, men å ligge mellom minstekravene og anbefalte krav holder, selv om det betyr at man må regne med å lempe litt på kravene til god grafikk.

Du får selvfølgelig også greie på hva som holder PCen "nede":

God nok PC til spill?


Tjenesten krever en PC med Windows operativsystem. Ønsker du mer informasjon kan du jo sjekke ut FAQen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer