God nyhet for norske nettbrukere

Enighet om norsk nettnøytralitet.

God nyhet for norske nettbrukere
Publisert
Sist oppdatert

En rekke norske nettaktører har nå sluttet seg til retningslinjene for nettnøytralitet som er utarbeidet fra Post- og teletilsynet. Det er gode nyheter for deg og meg.

Retningslinjene bygger på tre prinsipper (sakset fra Post- og teletilsynets nettsider):

1. Internettbrukerne har rett til en internettilknytning med spesifisert kapasitet og kvalitet.2. Internettbrukerne har rett til en internettilknytning som gir adgang til   - å hente og levere innhold etter eget ønske   - å bruke tjenester og applikasjoner etter eget ønske   - å koble til utstyr og bruke programvare som ikke skader nettverket, etter eget ønske.3. Internettbrukerne har rett til en internettilknytning fri for diskriminering med hensyn til applikasjonstype, tjenestetype, innholdstype og hvem som er avsender eller mottaker.

Leverandørene som har knyttet seg til denne avtalen er blant annet Telenor, Nextgentel, Get, Lyse Tele, Norsk Kabel-TV Forbund og Telio.

Med andre ord forplikter selskapene seg til å behandle all nettrafikk likt; enten det er nedlasting via BitTorrent eller lesing av DinSide. Du kan lese mer om hvordan du kan teste din leverandør i denne artikkelen: Nå kan du avsløre nettleverandøren din

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer