God of War

SPILLTEST: Vi har såvidt rukket å runde God of War, og fingrene klør allerede etter å begynne på nytt. Gjør deg klar for et av årets mest uforglemmelige spillopplevelser, men vær klar over at her må det sterke nerver til.

Publisert
Sist oppdatert

En god stund vurderte vi faktisk å gi God of War terningkast fem. I motsetning til mange våre spilljournalist-kolleger ble vi nemlig ikke forelsket i spillet fra første sekund. De første tre timene virket egentlig som en mer voldelig utgave av Onimusha eller Devil May Cry, som i tillegg foregikk i omgivelser dominert av litt kjipe brunfarger. Ikke misforstå, spillet virket veldig solid, men ikke akkurat som en klassiker.

Men etter å ha kjempet oss gjennom hele spillet sitter vi med øyene vidt åpne, nesten i sjokk over at det går an å lage en så involverende og komplett spillopplevelse i dag - når man nesten daglig hører klager fra frustrerte retroentusiaster om at alt var bedre før. Vi skjønner ikke hva de spiller, for de kan ikke ha spilt God of War.

God of War handler om en likbleik, muskuløs kar ved navn Kratos, som helt på begynnelsen av spillet kaster seg utfor et stup. Hvorfor det? Det er det spiller handler om. Alt vi vet er at Kratos virker skikkelig usympatisk, har et stygt skjegg og amerikansk aksent - i Hellas.

Mytisk kamp

Det viser seg fort at hovedstaden Athen er under angrep fra selveste krigsguden, enorme Ares som river byen i stykker og slakter innbyggerne en etter en. Vi forstår fort at Kratos har et anspent forhold til denne guden, og de resterende greske gudene ber han stanse Ares. Kratos vil bli den første dødelige som dreper en gud, men for å oppnå dette må han få tak i Pandoras eske - det eneste våpenet som kan stanse en gud, og som er skjult dypt i et enormt tempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer