Gode råd før du kjøper blekkskriver

22 sider pr minutt og oppløsning på 4800 x 2400 dpi. Dette er vanlig å lese på reklameplakater i butikken. Men la deg ikke lure av spesifikasjonene, de er nemlig ikke til å stole på!

Foto: Torvald KVamme
Foto: Torvald KVamme Vis mer
Publisert

Mange har et relativt enkelt utskriftsbehov. Du hører kanskje til den store gruppen som primært skriver ut noen sider tekst og enkel grafikk i uken, og kanskje et foto i ny og ne. For deg vil selv en rimelig allround-skriver til under tusenlappen med stor sannsynlighet være tilstrekkelig. Kvaliteten er nemlig jevnt over god, og selv enkle skrivere i denne prisklassen kan lage flotte fotoutskrifter.

Dersom du legger til noen hundrelapper får du som regel raskere og mer stillegående skrivere, og ofte med ekstrafunksjoner som ikke finnes på de rimeligste modellene. Men la deg ikke blende av produsentenes skryt av oppløsning og hastigheter. Her er det nemlig stort sprik mellom teori og praksis.

Hastighet

Vi har testet nesten samtlige av toppmodellene fra de fire store blekkskriverprodusentene de siste årene, og har ennå ikke testet en skriver som klarer stort mer enn 10 sider pr minutt (kladdetekst). Ønsker du bedre kvalitet oppnår du sjelden mer enn 5. Og da snakker vi altså om fulle A4-sider.

I tillegg må du huske på at de fleste skrivere bruker litt tid på å komme i gang, så skal du skrive ut 1-2 sider spiller oppgitt hastighet enda mindre rolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.