GOM player

Opplever du stadig at du får beskjed om at du mangler en kodek under avspilling av videoer på PCen? Da bør du sjekke ut denne avspilleren.

Publisert
Sist oppdatert

3GP, WMV, DivX, AVI, MOV, RM, MPG, VOB... det er ikke lett for en stakkar å skjønne seg på alle videofilene som florerer på nettet. Og hvem har vel ikke opplevd å motta et morsomt videoklipp fra en kollega, for bare å måtte konstatere at det ikke lar seg avspille på din PC?

Her er grunnen

Problemet ligger som regel i at avspillingsprogrammet mangler en kodek.

Sett denne meldingen før?
Sett denne meldingen før? Vis mer


Du kan støte på lignende problemer når du prøver å avspille DVD, for ikke å glemme lydfiler i formater som Ogg Vorbis, flac og AAC. Mange av disse formatene kan også avspilles gjennom Windows Media Player, men krever også at riktig kodek er installert og tilgjengelig.

Det enkleste du kan gjøre for å løse problemene knyttet til både DVD, DivX og andre aktuelle formater, er å installere en såkalt kodek-pakke. Dette er en samling kodere/dekodere for mange lyd- og videoformater. Det finnes en rekke slike pakker, flere av dem inneholder spyware, gjør PCen din ustabil, eller inneholder deler som enten er piratkopiert eller cracket.

Alt-i-ett

Det er her GOM Player fra koreanske Gretech Corporation kommer inn i bildet. Dette er ikke mindre enn en mediespiller med integrert kodek-system. Det betyr altså at så snart du har installert GOM Player, kan du spille av DivX- og DVD-filmer, bare for å nevne to populære formater. Du trenger med andre ord ikke på installere eksterne kodeker, lover utviklerne.

GOM player


Og hvis du skulle støte på en fil som ikke lar seg spille av, laster spilleren ned den nødvendige kodeken automatisk. Den skal også kunne spille av filer som bare er delvis nedlastet.

GOM Player støtter også undertekster til DivX/Xvid, og har en rekke innebygde funksjoner. Det beste er at den er helt gratis. Du kan laste den ned fra denne siden (Windows XP/Vista).

OPPDATERT: Det ser ut til at siden opplever stor trafikk for øyeblikket. her er en alternativ nedlastingsside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer