Google: - Du eier dataene dine

Lanserer "Data liberation front" for å vise deg hvordan du henter ut data.

Google: - Du eier dataene dine
Publisert
Sist oppdatert

Google lanserte forleden dag nettstedet Data liberation front som et ledd for å bevisstgjøre deg på at det er DU som eier dataene du har lagret hos Google; det være seg eposter i Gmail, bloggposter på Blogger eller dokumenter i Google Docs.

Misjonen er som følger:Users should be able to control the data they store in any of Google's products. Our team's goal is to make it easier for them to move data in and out.

Nettsiden inneholder instruksjoner om hvordan du får dataene dine ut fra Googles nettjenester dersom du ønsker å bytte til en annen leverandør, eller om du bare har lyst til å ha en backup på din egen maskin.

Se hva Google har lagret om deg

Her følger noen eksempler:

Gmail: Gmail har støtte for både POP og IMAP slik at du kan bruke et hvilket som helst epostprogram for å hente ut e-posten, eller bruke en annen nettbasert epostleverandør dersom de støtter import fra POP/IMAP, noe Gmail for øvrig gjør om du ønsker å gå andre veien.

Vi kan også anbefale MailStore Home for å ta backup av epost.

Docs: Googles nettbaserte kontorpakke støtter også eksport av data. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på et dokument, regneark eller en presentasjon og velge export, der du finner flere formater du kan eksportere elementene til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.