Google: - Du eier dataene dine

Lanserer "Data liberation front" for å vise deg hvordan du henter ut data.

Google: - Du eier dataene dine
Publisert
Sist oppdatert

Google lanserte forleden dag nettstedet Data liberation front som et ledd for å bevisstgjøre deg på at det er DU som eier dataene du har lagret hos Google; det være seg eposter i Gmail, bloggposter på Blogger eller dokumenter i Google Docs.

Misjonen er som følger:
Users should be able to control the data they store in any of Google's products. Our team's goal is to make it easier for them to move data in and out.

Nettsiden inneholder instruksjoner om hvordan du får dataene dine ut fra Googles nettjenester dersom du ønsker å bytte til en annen leverandør, eller om du bare har lyst til å ha en backup på din egen maskin.

Se hva Google har lagret om deg

Her følger noen eksempler:

Gmail: Gmail har støtte for både POP og IMAP slik at du kan bruke et hvilket som helst epostprogram for å hente ut e-posten, eller bruke en annen nettbasert epostleverandør dersom de støtter import fra POP/IMAP, noe Gmail for øvrig gjør om du ønsker å gå andre veien.

Vi kan også anbefale MailStore Home for å ta backup av epost.

Docs: Googles nettbaserte kontorpakke støtter også eksport av data. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på et dokument, regneark eller en presentasjon og velge export, der du finner flere formater du kan eksportere elementene til.

Blogger: Har du lyst til å bytte fra Blogger til f.eks. Wordpress, finner du eksportfunksjon under settings når du er logget inn. Da får du ut en Atom-feed med alle innlegg, kommentarer, etiketter etc. som du senere kan importere til et annet bloggverktøy.

Slik lager du din HELT egen blogg

Picasa web albums: Har du lastet opp mange bilder til Googles eposttjeneste kan du bruke Picasa-programvaren til å hente dem ut; kjekt hvis du for eksempel har vært nødt til å reformattere maskinen. Da får du en lokal kopi av alle bildene, hvorpå du kan slette web-versjonen dersom du ønsker å hoppe over til Flickr eller andre nettfototjenester.

TEST: Picasa 3 for Mac | Forhåndstitt: Picasa 3 for Windows

Google Reader: Google Reader (eller Google Leser på norsk) støtter også eksport av RSS-feedene dine i standardisert OPML-format slik at du kan importere dem i et annet program. Alt du trenger å gjøre er å klikke på denne lenken.

For flere instruksjoner, blant annet relatert til Google Web History, iGoogle, Analytics, YouTube, AdWords etc. finnes de på nettsidene til Data liberation front.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer