Google Buzz er lansert

Googles nye nettjeneste konkurrerer både med Twitter og Facebook.

Google Buzz er lansert
Publisert
Sist oppdatert

Har du logget på Gmail i dag? Da har du sannsynligvis fått spørsmål om du vil prøve Google Buzz eller om du vil gå rett til innboksen din.

Google Buzz er Googles nye nettjeneste som gjør Gmail til en konkurrent både til Twitter, Facebook og Friendfeed. Her kan du dele informasjon med de som følger deg; enten i form av statusmeldinger, posting av bilder og lenker, samt automatisk import fra Flickr, Picasa og Twitter.

Les også: Secondbrain samler alt

Fokuset er at dette skal være enkelt. Under innbokslenken i venstre marg finner du Buzz-lenka, som åpner en nyhetsstrøm fra de du følger. For å gjøre oppstarten så smertefri som mulig, har Google valgt å gjøre det slik at du automatisk følger de du interagerer mest med i Gmail (begrenset til de som bruker Buzz, selvsagt).

Google får kritikk for at profilen din gjøres offentlig med en gang du tar i bruk Buzz. Riktignok får du opp en boks første gang du prøver å poste noe, der du må ta stilling til om du vil at profilen din skal være offentlig og om den offentlige profilen også skal vise hvem du følger, men dersom du ikke gjør noe med dette, vil hele verden kunne se hvilke personer du sender og mottar mest epost med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.