Google bygger PDF-viser inn i søket

Nå trenger du ikke eget PDF-program.

Google bygger PDF-viser inn i søket
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert lagt merke til at resultatene fra et Google-søk gjerne inneholder lenker til dokumenter som ikke var opprinnelig formatert for å vises i en nettleser, for eksempel PDF-filer.

Tidligere var den eneste måten å se disse dokumentene på, å åpne dem i et eget visningsprogram, for eksempel Adobe Reader.

Som alternativ har Google lenge bydd på muligheten til å konvertere disse til HTML, men resultatet har ofte blitt en totalt håpløs formatering, spesielt når dokumentene har inneholdt grafikk, tabeller, spesielle skrifter og andre elementer.

Rundt halvparten

Nå har imidlertid Google bygd en integrert PDF-leser i søket sitt, samme leser som er tilgjengelig i Google Docs og Gmail. I følge Google-bloggen startet Google med re-indeksering av PDF-dokumenter allerede i juli, og nå er rundt halvparten av alle PDF-dokumenter i søkeresultatene mulig å vise på denne måten.

Den nye koblingen er markert med ordet "Vis" på slutten av den andre linjen av søkeresultatet, og du kan senere velge å skrive ut direkte, laste ned eller konvertere til den klassiske HTML-versjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer