Google Chrome

TEST: Googles minimalistiske nettleser imponerer. Kan den gi Internet Explorer, Firefox og Opera konkurranse? Det tror vi.

Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld var det duket for en stor nyhet fra Google-leiren, nemlig en flunkende, ny Google-nettleser. Det har riktig nok vært spekulert i lang tid om en slik lansering, og nå er altså Google Chrome omsider tilgjengelig, riktig nok i en svært tidlig betaversjon (0.2).

Microsoft dominerer fortsatt nettlesermarkedet stort med sin Internet Explorer, utrolig nok vil mange si, mens Firefox, Safari og Opera kjemper en beintøff kamp i hælene. Er det virkelig så smart å lansere nok et alternativ, vil mange spørre seg. Men når verdens mektigste nettaktør tar saken i sine egne hender, er det definitivt grunn til å se seg over skulderen for både den ene og den andre.

Enkelhet

Vi har nettopp publisert en større artikkel som tar for seg alle de viktigste funksjonene i Chrome. Du finner den her, og skal vi oppsummere det hele i ett ord, måtte det bli enkelhet. Chrome er nemlig en nettleser som er fri for tunge meny- og knapperader. Her vies nettsidene og tjenestene mer plass enn i noen annen nettleser, mens Googles egne søkeverktøy lurer i bakgrunnen og hjelper deg med å finne det du er på leting etter. I tillegg skal nettleseren allerede nå være godt rustet hva sikkerhet, antifisking etc angår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer