Google Chrome

Google har tenkt smart. Som vanlig.

Mye smart tenkning bak Googles nye nettelser.
Mye smart tenkning bak Googles nye nettelser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spekulasjonene har vært der i lang tid; om Googles planer var å lansere en egen nettleser. I dag er de bekreftet - Google Chrome er Googles nye hjertebarn.

Nettleseren lanseres som betaversjon senere i dag; i første omgang kun for Windows, men også Mac og Linux-versjonene kommer i nær fremtid.

Chrome er et åpent kildekodeprosjekt basert både på WebKit (Apple) og Mozilla. Det betyr at alle kan laste ned og modifisere kildekoden, og dermed bruke Googles kode for å utvikle nye funksjoner, eller helt nye nettlesere.

Bildene har sitt opphav i en video som ble lagt ut litt for tidlig og har derfor noe dårlig kvalitet.

I følge Google selv, har litt av bakgrunnen for dette skrittet vært at dagens nettlesere ikke egentlig er laget for de mange tunge webapplikasjonene vi bruker. Nettleseren er ikke lenger kun begrenset til å lese nyheter - vi chatter, søker, bruker e-post, handler, samarbeider med andre og mer til. Derfor er det enkelte grunnleggende svakheter Google nå vil ha til livs.

>> Les også: Last ned nye Internet Explorer

Hver fane som egen prosess

For det første kjører Google Chrome hver fane som en egen prosess. Det betyr at dersom fanen (i motsetning til nettleseren) kan drepes dersom den henger seg opp, slik at verdifulle data i andre faner ikke går tapt. I tillegg gir det bedre minnehåndtering - lukkes en fane, elimineres den fra minnet. Du har sikkert vært nødt til å starte Firefox på ny et par ganger fordi den med tiden begynner å oppta uforholdsmessig mye minne og prosessorkraft på maskinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer