Google Chromecast i Norge

Billigere, mer innhold, men fortsatt best egnet for entusiastene.

PASS OPP, APPLE TV: Nå begynner Googles mediespiller å bli moden.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
PASS OPP, APPLE TV: Nå begynner Googles mediespiller å bli moden. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google Chromecast er endelig lansert i Norge, og i dag kunne Dagens Næringsliv melde at blant annet Elkjøp melder om rekordsalg av superdingsen.

Det er en liten plugg som ser ut som en forvokst minnepinne, som puttes i TV-ens HDMI-inngang, og streamer innhold fra nettet via en rekke forskjellige type enheter.

Hvem kan bruke det?

Både mobiler og nettbrett med Android og iOS, samt datamaskiner med Windows og OS X, kan kommunisere med TV-en gjennom Chromecast. Windows Phone og RT er imidlertid ikke støttet på nåværende tidspunkt.

Nytt testforsøk

Chromecast ble lansert i andre markeder i fjor, og den har vært uoffisielt i salg også i Norge tidligere, men da uten støtte for Googles musikk- og filmtjenester.

Derfor konkluderte vi også med at løsningen framstod som temmelig begrenset da vi testet den.

I forbindelse med at den lille tv-pluggen ble klar for salg i Norge, fikk nordmenn også tilgang til musikk og film på norske Google Play. Vi bestemte oss for derfor å ta en ny titt på Chromecast nå som mulighetene har blitt flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer