Google City Tours gir verdifull feriehjelp

Men beta-tjenesten har et par haker ...

Google City Tours gir verdifull feriehjelp
Publisert
Sist oppdatert

Googles laboratorium, Google Labs, er kanskje et av de mest spennende stedene på nettet, og selv om mye av det som slippes fra den eksperimentelle avdelingen ikke er ferdig, er originaliteten så høy at det uansett er morsomt å bruke.

Ta for eksempel Google City Tours, en fersk beta-tjeneste ment som en hjelpende hånd for turister som famler seg gjennom ukjente byer på jakt etter de mest opplagte høydepunktene.

Rett fram (og noen svinger)

Bruken er enkel: Skriv inn navnet på byen du skal besøke, og du vil umiddelbart få opp en kortere eller lengre liste over steder du bør få med deg, i tillegg til et kart som viser hvordan du kommer deg fra - nesten bokstavelig talt - A til Å, eller, i dette tilfellet, A til Z.

Utvalget i Oslo er, forståelig nok, langt mer beskjedent enn ruteforslaget du får opp for New York eller Paris, og du bør dobbeltsjekke ruta mot kvaliteten på skoene dine og tålmodigheten til reisefølget.

Her ligger altså en av tjenestens svakheter. Gangavstanden kan nemlig ende opp med å bli svært lang hvis du har tenkt å gjøre Los Angeles til fots..

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer