Google Desktop i fullversjon

Googles søkeprogram for lokale filer er klart, og kommer nå med mange nye egenskaper. Blant annet søker det i flere filmformater og det har fått søkeboks i oppgavelinjen.

Google Desktop i fullversjon
Publisert
Sist oppdatert

Google Desktop ble først lansert som testversjon (beta) i oktober 2004 og ble raskt en av de mest populære søkemotorene for lokale filer.

Nå er den ferdige versjonen lansert med mange nye egenskaper, og kan lastes ned fra Googles hjemmesider.

Les nyheten på ITavisen.

Mye nytt

Nytt i versjon 1.0 er at programmet nå søker gjennom innholdet PDF-filer, eposter i Netscape Mail og Thunderbird, og kan søke etter musikk, bilder og video - gjennom kommentarfelt, ID3-tagger og XIF-informasjon.

Det er også støtte for å søke gjennom historien og cachen til Netscape, Firefox og Mozilla, og den bruker som før hovednettleseren din til å gi deg resultatene i den klassiske Google-drakten.

Som om ikke det var nok, har Google gitt utviklere muligheten til å lage tilleggsmoduler til programmet. Dermed kan alle som vil lage en Google-søkemodul til sine egne filformater - eller vente på at andre gjør det for dem. Allerede finnes det søkemoduler for loggene til Trillian Pro og mIRC, til OpenOffice-formater og et par til.

Mye informasjon i resultatlisten

Det eneste nye med måten resultatene blir presentert på er at du får med deg et minibilde av platecoveret når du søker etter musikk, minibilder av bilder du søkte etter, og et minibilde av nettsider som ligger i cachen til nettleseren din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer