Google Desktop Search - enkelt og genialt

Google-søkemotoren er nettets største og sannsynligvis kraftigste, og førstevalget for millioner av mennesker på søk etter informasjon på nettet hver eneste dag. Nylig presenterte selskapet sin nye søkemotor for informasjon på din egen PC, og vi har sett nærmere på løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Å finne dokumenter, bilder og epost som du har lagret på PCen, kan ofte være en stor utfordring. Joda, Windows XP har innebygd søkemotor og du kan også indeksere innholdet på harddisken, men dette kan være innviklet for uinnvidde.

"Alle" kjenner Google

Hva da om verdens kraftigste søkeverktøy for websider tok seg av oppgaven? Det er nettopp det som er tanken bak Googles nysatsning, kalt Desktop Search. I praksis er det de samme algoritmene som har gjort Google til den desidert mest brukte søkemotor på nettet, som danner grunnlaget for Google Desktop Search. Til og med grensesnittet er det samme - og alle søk skjer gjennom nettleseren din.

Nettopp dette kan vise seg å være et sjakktrekk fra giganten, siden gjenkjennelseseffekten er spontan.

Kraftig

Programmet indekserer dokumenter laget i Word, Excel og Powerpoint, i tillegg til tekstfiler og epostmeldinger fra Outlook og Outlook Express. Har du sanntidsklienten fra AOL installert, vil også lagrede meldinger fra denne bli indeksert. Nettsider som du har besøkt blir også indeksert, og kan hentes frem selv når du er off-line. Du kan selv bestemme hvilke filer og filtyper som skal indekseres, og hvilke som skal utelates.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer