Google fullfører

Google kan snart begynne å fullføre søket ditt av seg selv, ikke ulikt autofullfør-funksjonen i mange nettlesere - men med sin egenvri. Google Suggest-tjenesten er allerede tilgjengelig - i ufullført utgave.

Google fullfører
Publisert
Sist oppdatert

Autfullfør-funksjoner er ikke noen nyhet i seg selv, og mange nettlesere har allerede muligheten til å automatisk fylle ut det du skriver inn i nettsider, mange også etterhvert som du skriver.

Viser treff

Det som skiller Googles siste tjeneste fra alle de andre, er muligheten til å sammenligne med data fra søkemotorens enorme indeks. Akkurat dette innebærer at autofullføringen gir deg forslag basert på de største og mest populære søkene - samtidig som den viser deg hvor mange treff de enkelte søkene har i databasen.

Dermed får du ikke bare en autofullfør-funksjon, men også muligheten til å se hvor mange treff søket ditt vil returnere - i sanntid - allerede før du søker.

Basert på popularitet

I følge Google er Suggest mye av det samme som "did you mean:"-funksjonen, søkemotorens egen "stavekontroll," som gir deg forslag om andre, mer populære søk med lignende bokstavering.

Google Suggest er derimot ingen stavekontroll, og fullfører heller ikke søkene dine basert på stavelsen alene. Motoren bruker i stedet popularitetsdata fra indekset sitt for å foreslå de mest populære søkene - med de mest populære på toppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer