Google gjør det lettere for fargeblinde i nettleseren

Lanserer Chrome-utvidelse som justerer fargene.

SER DU FORSKJELLEN? Med hjelp fra Google kan det nå bli lettere å skille fargene i nettleseren om du er fargeblind.
SER DU FORSKJELLEN? Med hjelp fra Google kan det nå bli lettere å skille fargene i nettleseren om du er fargeblind. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mye som åtte prosent av verdens mannlige befolkning lider av fargeblindhet; i hvert fall om vi skal tro nettsiden «50 facts about color blindness».

Og det kan være problematisk når man surfer på internett.

Derfor har Google nå lansert Chrome-utvidelsen Color Enhancer.

Test selv: Hvor godt er fargesynet ditt?

Støtter flere typer fargeblindhet

Utvidelsen må først settes opp slik at den fungerer optimalt. Det finnes nemlig flere typer fargeblindhet, og derfor må man først igjennom en liten prosedyre:

Først velger man den av de tre radene der det er vanskeligst å se stjernene på de fargede bakgrunnene. Dernest drar man i en skyvebryter til alle stjernene sees så godt som mulig.

Via avkrysningsboksen på toppen kan man enkelt slå av og på funksjonen for å sammenligne.

Skjer lokalt i nettleseren

Kjekt er det at dette ser ut til å skje lokalt i nettleseren – bildene trenger ikke å lastes inn på nytt når man slår av og på utvidelsen, i motsetning til Wurstify som vi skrev om forleden dag, som gir alle på nett skjegg.

Vi har dessverre ingen fargeblinde i vår redaksjon, men har du problemer med fargesynet hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet under om hvordan du synes det fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer