Min aktivitet hos Google:

Google har en liste over alt du har gjort på internett

Slik kan du slette den.

AVSLØRENDE: Det er ikke sikkert du er like stolt over alt som ligger lagret i surfehistorikken din hos Google. Heldigvis kan du gjøre noe med det. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Google-søk, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Disk, Google Foto - sjansen er stor for at du bruker minst én av disse - eller andre Google-tjenester hyppig. Da er det greit å være klar over at all aktiviteten din blir lagret hos nettgiganten.

Dette får naturlig nok varsellampene til å lyse hos mange, mens Google selv bedyrer at eneste årsaken til å samle opplysninger om deg, er å gjøre tjenestene mer treffsikre for deg.

Søkbar og tilgjengelig liste

En annen «gevinst» er at all denne aktiviteten også er tilgjengelig og søkbar for deg, på nettsiden Min aktivitet.

Bruker du for eksempel Google Chrome som nettleser, kan du her se hva du har søkt etter, hvilke nettsteder du har vært innom og hvilke annonser du har klikket på:

Mobilen avslører «alt»

Bruker du en Google-tjeneste på mobilen (eller har en Android-mobil), finner du detaljerte opplysninger om hvor du har vært - for eksempel på en spesiell dato, og bruker du Google Foto kan du samtidig se hvilke bilder du har tatt - og hvor.

Avhengig av hvor mange Google-tjenester du har benyttet og hvor hyppig du har brukt dem, kan informasjonen være til dels skremmende detaljert:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer