Økende antall digitale plattformer

Google inntar norske klasserom - men hva med personvernet?

Google og andre aktører inntar norske skoler. Kontrakter, sikkerhet og informasjon blir stadig viktigere, og hovedansvaret ligger hos skoleledelsen.

DIGITAL STRATEGI: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la frem ny digital strategi for norsk skole i august. Her er Isaksen på besøk på Bekkestua barneskole i Bærum. Men økt bruk at digitale læringsplattformer kommer med et ansvar som ligger hos både leverandør, kommune og den enkelte skole. Foto: Mariam Butt/NTB Scanpix.
DIGITAL STRATEGI: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la frem ny digital strategi for norsk skole i august. Her er Isaksen på besøk på Bekkestua barneskole i Bærum. Men økt bruk at digitale læringsplattformer kommer med et ansvar som ligger hos både leverandør, kommune og den enkelte skole. Foto: Mariam Butt/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Alle barn skal bruke digitale verktøy i skolehverdagen med mål om å øke kvaliteten på undervisningen, bidra til motivasjon og bedre tilpasset opplæring.

- Nå er det rundt 70 til 80 digitale aktører på utdanningsmarkedet i Norge, og det har vært en eksplosiv vekst de siste årene, sier Heidi Arnesen Austlid, administrerende direktør i IKT Norge.

Blant leverandørene av digitale læringsplattformer er det nordiske aktører som Its Learning, Fronter, Skooler og IST Læring, men også den globale giganten Google har inntatt det norske utdanningsmarkedet.

Kommunens ansvar

Hvilken digital læringsplattform som brukes på skolen til ditt barn bestemmes av kommunen eller den enkelte skole, noe som gjør at det kan være flere forskjellige plattformer i bruk på skolene i samme kommune.

- Vi forventer at alle kommuner og skoleeiere har gjennomgått avtale med leverandør av aktuell digital læringsplattform, og at det framgår tydelig av avtalen at skolen har kontroll på opplysningene som hentes inn om elevene, sier Eirin Oda Lauvset, juridisk seniorrådgiver i Datatilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer