Videomøter

Google Meet blir gratis for alle

Google fjernet kravet om bedriftskonto.

Foto: Google
Foto: Google Vis mer
Publisert

I forbindelse med coronapandemien har bruken av videomøte-tjenester eksplodert. Zoom har blitt den store snakkisen, mens andre tjenester opplever også suksess. Microsoft Teams meldte nylig om 75 millioner daglige aktive brukere i april, opp fra 44 millioner i mars, ifølge Business Insider.

Fra neste uke kommer Google til å åpne sitt videokonferanseverktøy, Google Meet, for alle, skriver selskapet i et blogginnlegg. Frem til nå har man måttet ha en bedriftskonto for å ta i bruk tjenesten.

Nå vil imidlertid hvem som helst med en Google-konto kunne starte et videomøte med opptil 100 deltakere i opptil 60 minutter. Google skriver imidlertid i blogginlegget at de ikke planlegger å innføre tidsgrensen før 30. september.

Vil unngå «Zoom-problemer»

I tillegg til at du kan bruke Google Meet i nettleseren, kan du også starte møter fra appene til Android og iOS.

Med sikkerhetsproblemene til konkurrenten Zoom ferskt i minne, legger Google frem flere detaljer relatert til egne sikkehetstiltak i Meet. Blant annet må du ha en Google-konto for å delta, så anonyme brukere er ikke tillatt.

Det vil også være mulig å nekte personer å delta i møter samt kaste ut brukere om nødvendig.

Ifølge Google skal koden som kreves for å delta i et møte være superkomplekst og mostandstyktig mot såkalt brute force-gjetting. De lover dessuten at brukerdata ikke skal brukes til annonser eller selges til tredjeparter.

Hva med Hangouts?

Er Google Meet ukjent for deg, er ikke det så rart. Frem til nylig ble tjenesten kalt for Google Hangouts Meet, skriver Gizmodo.

Google har også en app kalt Hangouts, men denne er myntet på vanlige forbrukere. Her er det imidlertid også mulig å ha gruppevideosamtaler med opptil 10 personer.

Facebook lanserer Messenger Rooms

For øvrig er ikke Google den eneste store IT-giganten som kjenner presset fra Zoom. Facebook har også varslet en ny funksjon kalt Messenger Rooms, som skal gjøre det mulig å ha videomøter med opptil 50 personer.

I første omgang kommer det til Facebook og Messenger, ifølge The Verge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer