Videomøter

Google Meet blir gratis for alle

Google fjernet kravet om bedriftskonto.

Foto: Google
Foto: Google Vis mer
Publisert

I forbindelse med coronapandemien har bruken av videomøte-tjenester eksplodert. Zoom har blitt den store snakkisen, mens andre tjenester opplever også suksess. Microsoft Teams meldte nylig om 75 millioner daglige aktive brukere i april, opp fra 44 millioner i mars, ifølge Business Insider.

Fra neste uke kommer Google til å åpne sitt videokonferanseverktøy, Google Meet, for alle, skriver selskapet i et blogginnlegg. Frem til nå har man måttet ha en bedriftskonto for å ta i bruk tjenesten.

Nå vil imidlertid hvem som helst med en Google-konto kunne starte et videomøte med opptil 100 deltakere i opptil 60 minutter. Google skriver imidlertid i blogginlegget at de ikke planlegger å innføre tidsgrensen før 30. september.

Vil unngå «Zoom-problemer»

I tillegg til at du kan bruke Google Meet i nettleseren, kan du også starte møter fra appene til Android og iOS.

Med sikkerhetsproblemene til konkurrenten Zoom ferskt i minne, legger Google frem flere detaljer relatert til egne sikkehetstiltak i Meet. Blant annet må du ha en Google-konto for å delta, så anonyme brukere er ikke tillatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.