Google redder deg

Gmail har fått angrefunksjonen du virkelig trenger.

Google redder deg
Publisert
Sist oppdatert

Hvem har vel ikke æreskjelt en journalist, offentlig embedsmann eller guttungens kjørelærer på det groveste, men angret dypt og inderlig i samme sekund som du trykker på send-knappen i epost-programmet?

Noen i Google har ihvertfall gjort det, og det skal du være glad for - ihvertfall hvis du bruker Googles epost-tjeneste, Gmail.

Fra Google-laboratoriet

I Gmail finner du nemlig en rekke eksperimentelle løsninger på diverse problemet, og én av dem inkluderer endelig en angrefunksjon for sending av epost.

Hvis denne tjenesten aktiveres har du fem sekunder - men ikke mer enn fem sekunder - på å trykke "angre"-knappen etter at du har trykket send epost.

Slik ser det ut når funksjonen er i bruk:

Hvis du er av typen som angrer ofte, kan du ta i bruk "Undo Send" slik:

Hvis du har aktivert norsk språk må du først sette Gmail-språket til engelsk for å få opp de såkalte Labs-funksjonene: Gå til "Innstillinger => Generelt => Språk" og veld "English (US)". Trykk på "Lagre endringer" nederst på sida Gå så til "Settings" igjen og velg "Labs"-etiketten Nå får du tilgang til en rekke ekstrafunksjoner i Gmail. "Undo Send" ligger nesten helt nederst. Velg "enable", og trykk deretter "Save Changes" nederst på sida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer