Google sendte private videoer til fremmede

Denne e-posten kan gi klump i halsen.

RIPE I LAKKEN: Google innrømmer nå at en feil har gjort at noen brukeres Google Foto-videoer kan ha blitt sendt til fremmede.
RIPE I LAKKEN: Google innrømmer nå at en feil har gjort at noen brukeres Google Foto-videoer kan ha blitt sendt til fremmede. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google Foto er søkegigantens tjeneste som lar deg ta sikkerhetskopi av bilder og video i nettskyen. Appen kommer forhåndsinstallert på de aller fleste Android-telefoner, og i sommer passerte Google én millard brukere av sin bildetjeneste, som vi mang en gang har anbefalt også her på Dinside.

Dersom du vil laste ned bilder og video du har lagret i Google Foto, kan dette gjøres direkte i appen eller på nettsidene, men skal du ha mye i slengen er det enklere å bruke Google Takeout, som er Googles «eksporttjeneste».

Her kan du laste ned det meste du har lagret hos Google, inkludert bokmerker i Chrome, filer du har lagret i Google Disk, alle e-poster fra Gmail, aktivitetsdata fra Google Fit, notatene fra Google Keep og mer til.

Sendte ut feil innhold

Google informerer nå enkelte brukere via e-post om at Takeout-tjenesten har hatt en alvorlig feil mellom 21-25. november i fjor. E-posten er kun sendt ut til de som har forespurt en nedlasting av Google Foto-innhold i det aktuelle tidsrommet.

I e-posten står det som følger (vår oversettelse):

Beklageligvis ble noen videoer fra Google Foto i dette tidsrommet feilaktig eksportert til andre brukeres arkiver. En eller flere av videoene i ditt Google Foto-arkiv er berørt av denne feilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer