Google SideWiki er et slags anarki

Forumfriheten vil ingen ende ta. Med litt hjelp kan du nå si nesten hva du vil, på hvilket nettsted du vil.

NESTEN FRITT FRAM: Lyst til å si noe prinsipelt om monarkiet, eller eventuelt noe prinsipielt om Mette-Marits kjole? Googles Sidewiki gir deg muligheten.
NESTEN FRITT FRAM: Lyst til å si noe prinsipelt om monarkiet, eller eventuelt noe prinsipielt om Mette-Marits kjole? Googles Sidewiki gir deg muligheten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ytringsfriheten på nettet er en komplisert sak, og du kan for eksempel ikke uten videre logge deg på ethvert nettsted du ønsker for å si din klare, tydelige mening - helst med CAPS LOCK på. Slottet.no er av ganske forståelige årsaker ikke villig til å høre hva akkurat du mener om Märthas nye hårfarge, men de er heller ikke villig til å publisere dine tanker om hvordan nettsida faktisk ser ut - eller hva som står der.

Slik er det med mange nettsteder. Google har nær sagt som vanlig sett et potensiale der andre ser mangler, og selv om idéen bak søkegigantens siste påfunn, Sidewiki, ikke nødvendigvis er helt ny, er det faktum at det nettopp er søkemotorlederen står bak kanskje det viktigste med prosjektet.

Kommentarer over alt

Sidewiki er et tillegg til Googles såkalte Toolbar som gjør at det er mulig å tilføye kommentarer til en hvilken som helst nettside.

Allerede der er det kanskje noen som stusser litt, ettersom Sidewiki altså ikke fungerer uten Toolbar. For de som ikke kjenner den fra før, er Toolbar en plug-in eller et tillegg til Internet Explorer og Firefox, som fletter inn flere Google-funksjoner i nettleserens menysystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer