Google stenger Stadia

Moroa varte i tre år.

SLÅR AV LYSET: 18. januar 2023 er Googles spilltjeneste, Stadia, historie.
SLÅR AV LYSET: 18. januar 2023 er Googles spilltjeneste, Stadia, historie. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ble ganske imponerte da vi først prøvde Stadia i 2019.

Med Googles spilltjeneste var det nemlig ikke så farlig hva slags maskinvare man brukte, bare man hadde en god nettlinje. Spillene ble strømmet til skjermen du brukte, så det holdt med en Chromecast Ultra plugget i TV-en eller en gammel laptop.

Kjøpte du et spill trengte du ikke å vente på noe installering, og du fikk bra grafikk selv på utdatert maskinvare.

Stenger

Nå melder selskapet at Stadia stenges ned 18. januar 2023.

– Selv om Stadias tilnærming til strømming av spill for forbrukere ble bygget på et sterkt teknologisk grunnlag, har ikke tjenesten fått det fotfestet hos brukerne som vi forventet, så vi har tatt den vanskelige beslutningen om å begynne å avvikle Stadia-strømmetjenesten vår, heter det seg i uttalelsen i selskapets blogginnlegg.

Får refusjon

Google er imidlertid ganske rause overfor brukere som har brukt penger på tjenesten. Alle kjøp av Stadia-maskinvare (Stadia-kontrollere, Stadia Founders edition, Premiere edition og så videre) blir refundert i sin helhet. Det samme gjelder alle kjøp av spill og andre transaksjoner man har gjort, for eksempel for å kjøpe tilleggspakker til spillene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.