Google Street View er lansert i Norge

Store deler av østlandet og vestlandet er knipset.

Deler av Norge er nå knipset av Google-bilen. Her er kanalbrua i Moss.
Deler av Norge er nå knipset av Google-bilen. Her er kanalbrua i Moss. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i april i fjor begynte Google-bilen å kjøre rundt i Norge. Bilen, med et 360-graders kamera på taket, brukes for å ta bilder av gater, slik at man via Google Maps kan "spasere" rundt i utvalgte geografiske områder.

Bilen bruker flere uker på å kjøre på kryss og tvers i de store byene - alle gater skal knipses, og det gjøres på dagtid der det ikke må være regnvær, for eksempel. Deretter skal dataene samles inn, og Googles algoritmer for å sladde ansikter og bilskilt kjøres på alle bildene som er tatt.

Nettstedene for deg som skal på ferie

Nå, nesten 10 måneder senere, er Street View endelig på plass i Norge. Foreløpig er det hovedsakelig veslandet og østlandet som har fått muligheten, der blant annet Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger, samt Østfold- og Vestfold-byene kan oppleves som om du gikk rundt på gaten.

Undertegnede ble faktisk litt overrasket over at Google-bilen til og med har kjørt i boligfeltet i Rygge kommune der jeg vokste opp.

Slik bruker du Google Street View

For å bruke Google Street view, går du først til Google Maps og peker kartet på ønsket sted; enten ved å dra i kartet og bruke zoomkontrollen på venstre side, eller angi et stedsnavn i søkefeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.