Google Street View er lansert i Norge

Store deler av østlandet og vestlandet er knipset.

Deler av Norge er nå knipset av Google-bilen. Her er kanalbrua i Moss.
Deler av Norge er nå knipset av Google-bilen. Her er kanalbrua i Moss. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i april i fjor begynte Google-bilen å kjøre rundt i Norge. Bilen, med et 360-graders kamera på taket, brukes for å ta bilder av gater, slik at man via Google Maps kan "spasere" rundt i utvalgte geografiske områder.

Bilen bruker flere uker på å kjøre på kryss og tvers i de store byene - alle gater skal knipses, og det gjøres på dagtid der det ikke må være regnvær, for eksempel. Deretter skal dataene samles inn, og Googles algoritmer for å sladde ansikter og bilskilt kjøres på alle bildene som er tatt.

Nettstedene for deg som skal på ferie

Nå, nesten 10 måneder senere, er Street View endelig på plass i Norge. Foreløpig er det hovedsakelig veslandet og østlandet som har fått muligheten, der blant annet Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger, samt Østfold- og Vestfold-byene kan oppleves som om du gikk rundt på gaten.

Undertegnede ble faktisk litt overrasket over at Google-bilen til og med har kjørt i boligfeltet i Rygge kommune der jeg vokste opp.

Slik bruker du Google Street View

For å bruke Google Street view, går du først til Google Maps og peker kartet på ønsket sted; enten ved å dra i kartet og bruke zoomkontrollen på venstre side, eller angi et stedsnavn i søkefeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer