Google Street View til Norge

Se opp for denne bilen.

"Google Street View Car in Bristol" - Creative Commons Foto: Byrion@Flickr
"Google Street View Car in Bristol" - Creative Commons Foto: Byrion@Flickr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google Street View er Googles karttjeneste der du også kan se bilder tatt på gaten i en rekke områder verden rundt.

Avbildet over er "Google-bilen", som med kamera på taket fanger bilder kontinuerlig mens den kjører rundt i gatene.

Mange nordmenn har lenge ventet på at Google-bilen også skal ta turen til Norge, og i en pressekonferanse i dag kunne Google avsløre at Street View også kommer hit.

>> Gøy med Google

I morgen kommer bilene til å starte knipsingen, og det er Oslo og Bergen som vil være de to første byene som fotograferes av Google-bilen i Norge.

Google vil ikke ut med klokkslett og varighet, men snakker om måneder bare for å dekke én enkelt by, med variasjoner avhengig av vær og trafikk. Etter at alle bilder er samlet inn, gjøres også en prosess der Google sensurerer bort ansikter og bilskilt.

Bilene fra Google knipser bare bilder alle kunne ha tatt, og beveger seg selvsagt ikke inn på sperrede områder, gangveier etc.

Mens denne type tjenester møter skespis hos mange, holder Google på sin visjon om å "organisere verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig." Kommunikasjonsansvarlig i Google Norge, Thomas Jensen, kan fortelle at Street View på forhånd er avklart med myndighetene og at Google ikke har møtt noe motstand her til lands; snarere tvert om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer