Google Stadia

Google til krig mot Xbox og PlayStation

Lover 4K-strømming til TV-er, PC-er og nettbrett.

STADIA: Googles Phil Harrison introduserer spillplattformen Stadia. Foto: Josh Edelson/AFP
STADIA: Googles Phil Harrison introduserer spillplattformen Stadia. Foto: Josh Edelson/AFP Vis mer
Publisert

Som ventet annonserte Google i går kveld norsk tid en strømmetjeneste for spill, kalt Stadia, som kan vise seg å bli en konkurrent til konsoller som Microsoft Xbox og Sony PlayStation.

Stadia er ikke et fysisk produkt, men heller en tjeneste som skal strømme spill fra Googles nettsky til nettleseren Chrome, strømmeboksen Chromecast, men også Pixel-enheter.

Google har et tydelig fokus på at dette skal være en plattform for alle og alle typer enheter som TV-er, PC-er, stasjonære som bærbare, nettbrett og smarttelefoner. Plattformen vil også støtte kryssplattform.

Alt skjer i nettskyen

Selv om Stadia ikke er et fysisk produkt, hadde Google en liten maskinvarenyhet i form av en spillkontroller for plattformen. Den ser ut som en krysning mellom Xbox One- og PlayStation 4-kontrollerne, og har både USB-C og standard hodetelefonkontakt, i tillegg til dedikerte knapper for å aktivere stemmeassistenten Google Assistent og å gjøre spillopptak.

Google har implementert en ganske unik løsning hva tilkobling angår. I stedet for å koble Stadia-kontrolleren til enheten du spiller på, kobler du den til tjenestens servere, og på den måten kan du bruke den på tvers av dine enheter uten å koble til hver gang. Fiffig!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer