Google vet hva vi lurer på

Å søke kan være ganske morsomt.

Nei, det er ikke sånn. Foto: Jenny Rollo
Nei, det er ikke sånn. Foto: Jenny Rollo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er le-dag på DinSide Data (i hvert fall som regel), og denne uken snublet vi over noe morsomt.

Google har nemlig en funksjon kalt Google Suggest, som viser deg søkeforslag etter hvert som du skriver. Begynner du f.eks. å skrive "dins", foreslår Google blant annet dinside, dinsko.no, dinside data osv.

Dette går det an å ha litt moro med. La oss bruke våre gode venner fra norsktimen, hvem, hva, hvor, hvordan og hvorfor, til å finne ut hva vi nordmenn lurer på.

Først ut - hvem:

Det kom vel neppe som en overraskelse at Snåsamannen er dobbelt så populær som fastlegen, men den store vinneren er "hvem ringer", som gir nesten halvannen million treff på Google.

Nestemann ut - hva:

Det skjer tydeligvis mer i Oslo enn i Bergen, og mer i Bergen enn i Stavanger. Uansett er vinneren overlegen - vi lurer rett og slett på hva vi skal bli. Vet du?

Her er resultatene fra hvor:

Vi er tydelig opptatte av hvor smarte vi er, og vi lurer både på hvor mange fylker det er i Norge og hvor mange land det er i verden. Apropos det, har vår reiseredaksjon laget mang en quiz som du finner på denne siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer